Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önemli açıklamalarda bulunan Bakan Fahrettin Koca, önüne geçilemeyen koronavirüs salgınına ilişkin konuştu. Salgının önüne geçebilmek için radikal tedbirlerin alınmasının zorunlu olduğunu belirten Koca, durumun ciddeyetinin an

MECLİS onay verdi ve EMEKLİLERE 100.000 TL ONAYLANDI! Emekliye Verilecek Bu Ödeme Nedir? MECLİS onay verdi ve EMEKLİLERE 100.000 TL ONAYLANDI! Emekliye Verilecek Bu Ödeme Nedir?
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önemli açıklamalarda bulunan Bakan Fahrettin Koca, önüne geçilemeyen koronavirüs salgınına ilişkin konuştu. Salgının önüne geçebilmek için radikal tedbirlerin alınmasının zorunlu olduğunu belirten Koca, durumun ciddeyetinin anlaşılamadığını belirtti. Koca, önceleri sadece büyük kentlerde yaşanan artış trendinin artık bütün ülkeye yayıldığını söyledi.

"Yerli aşıda sona gelindi"


Günlük hayatın normal akışına dönmesi için seferber olduklarını aktaran Bakan Koca, aşılara ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Geliştirilen 16 yerli aşıdan birinin insan üzerinde denemelerine başlandığını aktaran Koca, yeni yıl girmeden aşı müjdesini vermek istediklerini belirtti. Peki kısıtlamalar ne zaman başlayacak?


Kısıtlamalar ne zaman başlayacak?


Dün akşam Kabine toplantısının ardından bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uygulanacak yeni koronavirüs tedbirlerini açıklamıştı. 20 Kasım Cuma günü uygulamaya konulacak tedbirler sıralandı.  Peki yeni pandemi kısıtlamaları nasıl?

Yeni pandemi kısıtlamaları



  • Hafta sonları 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkmak yasak olacak,

  • Yüzyüze eğitime ara verilecek ve yıl sonuna kadar online eğitim yapılacak,

  • Market, berber, kuaför ve alışveriş merkezi gibi yerler 10.00 ile 20.00 saatleri arasında açık kalacak,

  • Restoran ve kafeler sadece paket servisi yapabilecek,

  • Sinemalar yıl sonuna kadar kepenk indirecek,

  • Kıraathaneler yıl sonuna kadar kapatılacak,

  • Spor karşılaşmaları seyircisiz olacak,

  • 65 yaş üstü için geçerli olacak sokağa çıkma yasakları 20 yaş altına da (çalışanlar hariç) uygulanacak.