2020 yılında Mübarek Miraç Kandili günü geldi. Miraç gecesi, Peygamberimiz Hz.

2020 yılında Mübarek Miraç Kandili günü geldi. Miraç gecesi, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.a.v) Miraca yükselerek Allah'ın huzuruna çıktığı mübarek gecedir. Miraç Kandili gece gündüz ibadet edilecek, tüm Müslüman aleminde huzur ve sevgiyle geçirilecek. Müslümanlar mübarek Miraç Kandili gecesinde birbirlerine gönderecekleri Miraç Kandili mesajlarını araştırıyor. Bu haberimizde Kısa ve Öz Miraç Kandili mesajları, Miraç Kandili Duaları ve Miraç Kandilinin faziletlerine ilişkin mesajlar sizlerle...



Miraç Kandili, tüm Müslüman aleminde 21 Mart Cumartesi akşamı eda edilecek. Hz. Muhammed S.a.v'in 7 kat göğe yükselip Miraç'a çıkarak Allah'ın huzuruna çıktığı gecede sizler de eşe, dosta ve akrabaya birbirinden güzel ve anlamlı, kısa ve öz Miraç Kandili Mesajları ile selam ve dua gönderebilirsiniz. İnternette kullanıcılar 21 Mart Cumartesi gecesi kutlanacak Miraç Kandili ile ilgili olarak resimli, anlamlı, kısa ve öz Miraç Kandili mesajları araştırmaya başladı. Miraç Kandili gecesi de her önemli ve faziletli gece gibi Dua kapılarının açılacağı, Duaların reddedilmeyeceği bir gecedir. Miraç Kandili gecesinde eller semaya affolunmak için yakarışık için açılır. Bu mübarek gecede sevdiklerinizi unutmamalısınız. Siz de onlara kısa ve anlamlı Miraç kandili mesajları, resimli kandil mesajları ve pek çok dua ve kıssa gönderebilirsiniz.



MİRAÇ KANDİLİNDE HANGİ İBADETLER EDİLMELİ?



1. Oruç tutmak

2. Kaza namazı ve nafile namazı kılmak

3. Kur’an okumak

4. İstiğfar etmek

5. Dua etmek

6. Salavat getirmek

7. Sadaka vermek



MİRAÇ KANDİLİ HAKKINDA



Miracın Hicret’ten bir yıl ya da 16 ay önce recep ayının 27. gecesinde gerçekleştiğine inanılır. Rivayete göre Hz. Muhammed gece vakti Kâbe'den alınıp Burak adı verilen binek üstünde Mescid-i Aksa’ya götürülmüş, Burak’ı Beytül Makdis’in (Süleyman Mabedi) kalıntılarının güneybatı duvarına bağlamıştır. Hz. Muhammed sırasıyla eski Aksa denen bugünkü el-Aksa Camii’in altındaki yerden Mescid-i Aksa alanına girmiş, oradan Kubbet-üs-sahra’nın bulunduğu alana geçmiş ve orada İsa, Musa, Zekeriya peygamberlerle buluşmuştur. Günümüzde Nebi Minberi’nin bulunduğu alanda bütün peygamberlere namaz kıldırmış, oradan da Miraç Minberi’nin bulunduğu alandan göğe yükselmiştir.



Hadislere göre Hz. Muhammed bu yükselmede gök katlarını Cebrail ile birlikte aşarken sırayla Âdem, Yusuf, Yahya ve İsa, İdris, Harun, Musa ve İbrahim peygamberleri görmüş, yedinci kat gökten sonra Sidret’ül Münteha'ya çıkmıştır. Cebrail'in Sidret’ül Münteha'dan ileriye geçememesi üzerine yolculuğunu tek olarak sürdürmüş, zaman, mekân ve cihetin olmadığı ifade edilen katta Allah ile aracısız görüşmüştür.



2020 MİRAÇ KANDİLİ MESAJLARI! KISA VE ÖZ KANDİL MESAJLARI



-Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytan senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul Miraç Kandiliniz mübarek olsun!



-Bir damla umut serpilsin yüreğine, bin tatlı umut dolsun günlerine, hayallerin gerçekleri bulsun, bütün duaların kabul, Miraç Kandiliniz mübarek olsun!



-Ellerin duaya uzandığı, sinelerin dostlara açıldığı, gözlerin masumiyet aradığı bu mübarek günde tüm dualarınız kabul olması dileğiyle iyi kandiller!



-Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini basımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle Nice kandiller.



-Yakınlık ne mekânda ne zamandadır sadece eller yukarı kalktığında aklına gelenler yakın olduklarındır… Miraç Kandiliniz mübarek olsun…



-İnsanı miraca götüren yol barıştan, sevgiden ve kardeşlikten geçer. Birlik ve beraberlik içinde Miraç Kandiliniz mübarek olsun…



-Tüm Müslüman eleminin mübarek “Miraç Kandili’ni” kutluyorum… Bu hayırlı günde Allah ‘Barış, Huzur, Sağlık’ nasip etsin.

QNB Finansbank hesabı olanlar için 100 bin TL ödeme başlatıyor! Başvuru şartları Nedir? QNB Finansbank hesabı olanlar için 100 bin TL ödeme başlatıyor! Başvuru şartları Nedir?


-Miraç Kandiliniz mübarek olsun; dualar müşterektir, duanızla gücümüze güç katmak ne güzel.. Allah kabul ve hayra vesile kılsın.



-Peygamberimizin Miracının hepimizin huzur ve barışına vesile olması dileğiyle kandilimiz mübarek olsun.



Tüm İslam aleminin Miraç Kandili kutlu olsun.. Böyle mübarek bir günde tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle.. Herkese hayırlı günler…



-Sevgi, saygı, hoşgörü, sağduyu, iyi niyet, kalplere güzellik serpilen bir gün olsun. Miraç kandilimiz hayırlı olsun…



-Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun



-Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun