Korona virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla devlet tarafından sert tedbirler alınmaya devam ediyor.

Korona virüsünün yayılmasını engellemek amacıyla devlet tarafından sert tedbirler alınmaya devam ediyor. Düğün salonlarının kapatılmasının ardından resmi nikah işlemleriyle ilgili de düzenleme yapıldı. Peki, resmi nikah işlemleri yapılabiliyor mu? Belediyeler resmi nikah kıyıyor mu? İşte detaylar...



Resmi Nikah İşlemleri Ertelendi mi?



Çin'de ortaya çıkan ve küresel bir salgın haline gelen korona virüsü, günlük hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bulaşıcı bir virüs olan ve ilacı bulunmayan koronaya karşı en etkili tedbirin insanların birbirinden uzak ve temiz bir şekilde hayatlarını sürdürmesi olduğu düşünülüyor. Bu nedenle insanların toplu halde bulundukları alanların kullanımına birer birer kısıtlama getirildi. Camiler, alışveriş merkezleri, kafetaryalar, lokantalar ve düğün salonlarının kullanımını yasaklandı.



Öyle ki, balık tutmak ve park alanlarında bulunmak dahi yetkililer tarafından yasak statüsünde değerlendirilmeye başlandı. Korona virüsünün özellikle yaşlılar üzerinde ölümcül etkileri tespit edildiği için 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından korona ile mücadele kapsamında hazırlanan tedbir listesinde vatandaşlara evde kalmaları tavsiye edildi. Düğün tarihlerini daha önceden alan vatandaşlarsa düğün salonlarının kapatılması nedeniyle mağduriyet yaşadı. Düğün salonlarındaki tarihler ileriye atılmasına rağmen; resmi nikah işlemleri bir süredir devam ediyordu. Belediyelerin yetkisi kapsamında yer alan nikah işlemlerinde çok fazla sayıda insan bulunmadığı için yasaklama getirilmemişti.



Lakin, korona virüsünün yayılma hızıyla paralel olarak tedbirler artırıldı. Bu kapsamda resmi nikah işlemlerinin ileri bir tarihte yapılmasına karar verildi. Bazı belediyeler tarafından halen resmi nikah kıyılmasına rağmen, İçişleri Bakanlığı tarafından işlemlerin durdurulması yönünde talimat verildiği belirtildi. Belediye yetkilileri tarafından bugüne kadar işleme alınan nikah başvurularının virüs sona erdikten sonra gerçekleştirileceği açıklandı. Lakin, net bir tarih verilmedi. Yeni başvuru yapmak isteyen vatandaşların resmi nikah başvurularıysa kabul edilmiyor.

İş bankası İŞ CEP Uygulamasını kullananlara, 40.000 TL ödeme yapacak! İş bankası İŞ CEP Uygulamasını kullananlara, 40.000 TL ödeme yapacak!