Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ den katılım finans açıklaması geldi. Bakan Nebati’nin açıklamaları merak konusu oldu. İşte detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ den katılım finans açıklaması geldi. Bakan Nebati’nin açıklamaları merak konusu oldu. İşte detaylar…


Maliye Bakanı Nureddin Nebati katılım finans ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Bu bağlamda Bakan Nebati, katılım finans şirketine yüzde dört hisse ile iştirak edeceğiz ifadelerini kullandı. 

kapak_021047


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ den Önemli Açıklama!


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçtiğimiz gün Türkiye’ nin borç ile faizle değil yatırımla üretim ile büyüyor açıklamalarında bulunmuştu. Bu bağlamda Bakan Nebati ekonomide yapısal bir dönüşüm yaşandığını belirtti. 


Sosyal medya hesabında önemli açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, faiz harcamaları ile ilgili olarak önemli bilgi verdi. Ekonomide yapısal bir dönüşüm yaşandığını vurgulayan Bakan Nebati, “Alın teriyle artırdığımız milli gelirimizin büyük kısmı artık, faize değil yatırıma harcanıyor.

İş Bankası Müjdesi! 50.000 TL İhtiyaç Kredisi Yeni Taksit Tablosu Yayımlandı! İş Bankası Müjdesi! 50.000 TL İhtiyaç Kredisi Yeni Taksit Tablosu Yayımlandı!

2002 yılında faiz harcamalarının milli gelire oranı yüzde 14,3’tü. Bu oran 2021 yılında yüzde 2,5’e geriledi. 2022 yılında ise yüzde 2,3’e kadar düşmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Nebati, bütçe harcamaları ile ilgili olarak sözlerine “2021’de 11,3 lirası, 2022’de ise yalnızca 10,6 lirası faiz ödemelerinde kullanıldı. Türkiye borçla faizle değil, yatırımla üretimle büyüyor” dedi. 


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabında “Faiz harcamalarına ilişkin bir değerlendirme yapılırken, faiz harcamalarının nominal büyüklüğündeki artış ya da azalıştan ziyade, faiz harcamalarının ekonomideki makro büyüklükler (bütçe, GSYH) ile birlikte ele alınması daha doğru ve karşılaştırılabilir sonuçlar vermektedir. Bu açıdan bakıldığında faiz harcamalarının payının ciddi şekilde düştüğü görülecektir” ifadelerini kullandı.


Geçtiğimiz gün turizm istişare kurulu üyeleri ile bir araya gelen Bakan Nebati, “Stratejik sektörlerden biri olan turizmde, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini ve sektörün küresel ölçekte etkileşimini sağlamaya yönelik çalışmalar gerçekleştiren Turizm İstişare Kurulu Üyeleri ile bir görüşme gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati, sözlerine “İstihdama ve cari işlemler dengesine önemli katkılar sağlayarak ülke ekonomisine değer katan turizm sektörünün gelişimini desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde devam ederek “Önümüzdeki günlerde de diğer sektör paydaşları ile istişareye dayalı katılımcı bir anlayış ile görüşmelerimizi sürdüreceğiz” dedi.  

1568267910724-hazine-1


Katılım Finans Açıklaması!


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katılım finans açıklaması ile gündemde yer aldı. Bakan Nebati, katılım finans kefalet şirketine bakanlık olarak %4 oranında hisse ile iştirak edeceklerini ifade ederek “katılım finans kefalet şirketi, katılım finans kuruluşlarımızın sinerjisini artıracak, sektörün kendi bünyesinde kefalet ihtiyaçlarını karşılayarak katılım ekosisteminin güçlendirilmesine katkı sağlayacaktır” dedi. 


Bakan Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “katılım esaslarına uygun çalışan işletmelerimiz, finansmana erişim sürecinde teminat ihtiyaçlarını katılım finans kefalet şirketinden karşılayabilecektir” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sözlerine, “katılım finans sektörümüzün tüm kurumsal yapıları ve enstrümanlarıyla ülkemizin bu alandaki ihtiyaçlarını tamamen karşılayabilecek düzeye ulaşmasını ve İslam dünyasında da ‘iyi uygulama modeli’ olarak gösterilebilecek bir ekosisteme ve derinliğe sahip olabilmesini arzı ediyoruz” şeklinde devam etti. 


Son zamanlarda hem küresel piyasalarda hem de iç piyasalarda yaşanan gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bilhassa küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler yatırım araçlarını etkilediğinden dolayı yakından takip ediliyor.

Genel olarak baktığımız zaman dünyanın en büyük ekonomilerine sahip olan ve küresel piyasalara yön veren ülkelerde yüksek enflasyon rakamları ile mücadelenin devam ettiğini ifade edebiliriz. Dolayısı ile karşılıklı bağımlılık ilişkisi içerisinde olan ülkelerin uluslararası sistemde yaşanan gelişmelerden kolay bir şekilde etkilendiğini ifade edebiliriz.