Sosyal medyada servis edilip tepki toplayan bir İmam Hatip okulunda düzenlenen dansözlü etkinlik sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yönetmelik değişikliği geldi.

MEB tarafından dikkat çeken bir acele ile yönetmelik değişikliğinde Okul Aile Birliği faaliyetleri için “Türk milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerine aykırı olmamak” şartı konuldu.

Bursa’daki bir okulda Okul Aile Birliği’nce düzenlenen etkinlikte sahneye dansöz çıkarılmasının ardından apar topar yapılan değişiklik ile yönetmeliğe “ahlak şartı” eklenmesi den "dansöz" olayının ikinci haberi oldu.

Erkekler futbolda 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde en fazla küme düşen takım hangisidir? Erkekler futbolda 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde en fazla küme düşen takım hangisidir?

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile Okul Aile Birliği’nin planladığı etkinlikler, okul müdürünün iznine bağlanırken, birlik faaliyetlerinin, “Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine aykırı olmamak” koşulu ile uygulamaya geçirilebileceği belirtildi.

Sonuç olarak Okul Aile Birliği Yönetmeliği’ne göre, birlikçe hazırlanan seminer, müzik, tiyatro ve gezi gibi faaliyetler, okul bünyesindeki Sosyal Etkinlikler Kurulu’nca incelenecek ve kurulun incelemesinin ardından plan okul müdürüne bildirilecek. Etkinlik planı, ancak okul müdürü onaylarsa gerçekleştirilebilecek.

Okullarda düzenlenecek faaliyetler için ise ön şart, “Türk Milletinin, milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine uygun olması” olacak.

Okuldaki etkinlikte dansöz oynatan müdür görevinden alındı - Son Dakika Flaş Haberler

Yaşanılan süreç ile ilgili Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici ise yaşamın her anının dini buyruklarla düzenlenmeye çalışıldığını savunarak, “Laiklik ilkesinin artık Anayasa’da yazmasının bir önemi yok” sözleri ile dikkat çekti.

Toplumsal yaşama müdahalenin bazen çok açık bazen ise örtük bir biçimde yapıldığını belirten Gezici, “Eğitim de bu ideolojik taleplerin üretildiği en önemli araç haline geldi maalesef. Uzunca süredir müfredatta yapılan değişikler, dini vakıf ve cemaatlerle yapılan protokoller, diyanet akademisi gibi uygulamalarla okulun formal ve informal alanları tamamen bu buyruklarla düzenleniyor. İktidar bu konuda her gün vites artırıyor. Bu değişiklik de aslında iktidarın ‘seçilmiş’ okul yöneticilerinin aldığı kararlara meşruiyet kazandırmak için yaptığı bir düzenleme.” dedi.