Avrupa Parlamentosu’nda Pfizer’in yetkilisi, Pfizer-Biontech mRNA kovid aşılarının, korona virüs bulaşmasına ilişkin testlere tabi tutulmadan piyasaya sürüldüğünü itiraf etmesi dünyanın yeni manşeti oldu.

Korona virüs salgını döneminde, Biontech şirketiyle birlikte kovid-19 virüsü için mRNA aşısı geliştiren Pfizer, sadece kovid aşıları sayesinde 2021’den bu yana 45 milyar dolardan fazla ciro yapması ile dikkat çekerken bu cironun en az 10 milyar doları kâr olarak kayıtlara geçtiği ortaya çıkmıştı.

Madison Beer ifşa görüntüleriyle gündemde! Adı Kenan Yıldız ile aşk haberlerine karışmıştı! Madison Beer ifşa görüntüleriyle gündemde! Adı Kenan Yıldız ile aşk haberlerine karışmıştı!

Sinovac'ın corona virüs aşısı CoronaVac hakkında bilinmesi gerekenler -  Sağlık Haberleri

İlaç firmalarının Korona virüs aşıları ile elde ettikleri dudak uçuklatan karlar da önce salgını sonra da aşıların güvenilirliğini sorgulatmaya başlamıştı ki en son ABD'de yapılan araştırma sonucunda mRNA teknolojisiyle geliştirilen koronavirüs aşısının, 18-39 yaş arası erkeklerde kalp sorunları ve kalp krizine bağlı ölümleri yüzde 84 artırdığı ortaya çıkmıştı.

Bu gelişmelerin ardından Avrupa Parlamentosu’nda bugün ilaç şirketleri oturumları yapıld ve Avrupa’da faaliyet gösteren birçok ilaç şirketinin CEO’su ve yetkilisi, oturumlara katıldı. Avrupa Parlamentosu milletvekilleri tarafından sorgulanan yetkililerden Pfizer CEO’su Albert Bourla, oturuma katılmadı ancak Pfizer’i, şirketin yetkilisi ve müdür J. Small temsil etti.

Hollandalı Avrupa Parlamentosu Milletvekili Rob Roos, Pfizer yetkilisini sorgularken “Pfizer'in kovid aşısı piyasaya sürülmeden önce, hastalığın yayılmasını engelleyip engellemediği test edildi mi? Eğer test edildiyse, verileri komisyonumuzla paylaşmanız mümkün mü? Ve çok net bir cevap talep ediyorum: Evet ya da hayır. Teşekkürler." ifadeleri ile beklenen soruyu yöneltti.

Pfizer yetkilisi ise, testlerin yapılmadığını “Aşılar piyasaya sürülmeden önce bulaşmayı engelleyip engellemediğini biliyor muyduk? Hayır,  Bu, şey, biliyorsunuz, bilim hızında hareket edip piyasanın nasıl işlediğini öğrenmemiz gerekiyordu.” diyerek itiraf etti.

Dünyada en yaygın olarak kullanılan iki kovid aşısı, AstraZeneca ve Pfizer-Biontech firmalarının ürettiği aşılardı ki her iki firma da, 2021’de aşılar piyasaya sürüldüğünde “Koronavirüs bulaşmasını ve hastalığın yayılmasını önemli ölçüde azaltıyor” demişti.

Editör: Gönül Güçlü