Mısır’ın Minye ilinde 2 bin yılı aşan farklı dönemlere ait 22 antik mezar bulundu.

Erkekler futbolda 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde en fazla küme düşen takım hangisidir? Erkekler futbolda 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde en fazla küme düşen takım hangisidir?

Mısır, antik yaşamı ve tarihi öğrenmek için ışık tutan en önemli medeniyetlerden biri. Yerli ve yabancı pek çok arkeolog ve bilim insanı antik yaşama ışık tutan kalıntıları bulmak için çalışıyor ve binlerce yıllık tarihi eserler de gün yüzüne çıkarılıyor. Eski medeniyetlerin günlük hayatından aile yapılarına, kıyafetlerinden lahitlerine kadar birçok bilgi de yine bu kaılar sayesinde ortaya çıkıyor. Yerli ve yabancı bilim insanları yaptığı kazı çalışmalarında, son olarak da birbirinden farklı zamanlarda ayakta kalmış dönemlere ait 22 adet antik mezarı gün yüzüne çıkardı.

Roma, Pers, Bizans ve Kıpti Dönemlerine ait birden çok mezar kazı çalışmalarında ortaya çıkarıldı

Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak Tarihi Eserler Yüksek Konseyi ile Barselona Üniversitesi’nden gelen bir heyetin ortak şekilde Minye ilinde çalışma yaptığını duyurdu. Tarihi eserler için yapılan kazı çalışmalarında, Mısır’ın orta kesiminde bulunan Minye ilinin Behnesa bölgesi içerisinde faaliyetlere de yoğunluk verildi. Yapılan çalışmalarda Bizans, Pers, Roma ve Kıpti dönemlerine ait kalıntılar bulundu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, heyet bölgede yaptığı kazı çalışmalarında, Roma dönemine ait 3 adet, Pers dönemine ait 3 adet, Bizans ve Kıpti dönemine ait de 16 adet antik mezar keşfetti.

Yapılan bu keşiflerin akabinde mezarları incelemeye başlayan heyet, toplam 22 mezarın 2 bin yılı aşkın bir zaman dilimine ait olduğunu belirtti. Bölgedeki çalışmalarını durdurmayacağını ve kazı çalışmalarına devam edeceğini belirten heyet, bu kazıların tarihi ön plana çıkarmak için önem arz ettiğini açıkladı.