Sığınmacı sorununa dikkat çeken 'Sessiz İstila' kısa filminin 2'ncisi büyük bir bekleyişin ardından yayınlandı ama adeta reklam ve bir parti propagandası tadında olunca ilkinin aksşne tepki aldı.

Hande Karacasu’nun sığınmacı sorununa değindiği ve gösterime girdikten kısa süre sonra olay yaratan 'Sessiz İstila' filminin ikincisi YouTube kanalında yayınlandı. Filmde AKP iktidarına göndermelerde bulunulurken özellikle Ümit Özdağ ve Süleyman Soylu tartışmasını hatırlatan cümleler ile başlaması tepki çekti.

resim-159

Sessiz İstila'nın ilk filminde Süleyman Soylu Ümit Özdağ ile yaşanılan polemikte, 'Hiç adam yerine koymam. Kabul etmem; bunun söylerseniz toplantıyı terk etmem. Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. Bu hayvandan aşağı bir adamdır. Bu kadar basit. Adam yerine koymam. Kendisi adam yerine girmeye çalışıyor Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir' demişti bunun üzerine de Özdağ eleştirilen bir hareket ile İçişleri Bakanlığı'nın kapısına gitmişti.

Kilis Belediyesi'nden Narin'e Vefa: İsmi Parkta Yaşatılacak Kilis Belediyesi'nden Narin'e Vefa: İsmi Parkta Yaşatılacak

Sessiz İstila 2'nin ise ilk dakikalarında düşman (Çinli) askerinin Moğol Türkü'ne karşı "sen insandan aşağısın benim için" söyleri bu polemiğe gönderme olarak yorumlanıp, ilkine göre aslında "başarısız" bulunan film ise bu sebepten ötürü de Ümit Özdağ'ın propaganda filmi olarak eleştiri aldı.

Masraflarını Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın paylaştığını açıkladığı ilk film, gösterime girdiği tarihte filmin yapımcısı Hande Karacasu gözaltına alınmış, tepkiler sonrası serbest bırakılmıştı.

Ümit Özdağ Sessiz İstila filmine sahip çıktı: Masrafları ben karşıladım -  Ulak Haber - Kayseri haberleri bugün son dakika Kayseri'de bugün ne oldu

Sessiz İstila filmi de gerçekten sığınmacı sorunu çerçevesinde değerlendirilerek birçok kesimden takdir toplamıştı.

Ancak ikinci film, hem dağınık senaryosu ile hem zorlama espirileri ile sınıfta kalırken, sadece bir parti lideri özelinde başlayan diyalogları ile "propaganda" olarak değerlendirildi.

 

Editör: Gönül Güçlü