Uzun süredir korkulan oldu. Enflasyonun önüne geçemeyen İngiltere'de tüm müdahaleler ve istifalar da yetersiz kaldı, kamu çalışanları 50 yıl sonra en büyük greve hazırlanıyor...

Demiryolu işçilerinin grevi ile sarsılan İngiletere'de yıllık enflasyon yüzde 9,4’e yükselerek Şubat 1982’den bu yana en yüksek düzeye çıkınca beklenen hareket de başladı.

İngiltere'de kamu çalışanlarının bağlı olduğu sendikalar, artan yaşam maliyetleri karşısında yapılan maaş zammı oranları için farklı sektörlerde kitlesel greve hazırlanıyorken, uzun süredir beklenen bu ayaklanma dünya basınına da yansıdı.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı açıkladı: 5 bin sürücü ve 5 bin 500 işçi alımı!

Madison Beer ifşa görüntüleriyle gündemde! Adı Kenan Yıldız ile aşk haberlerine karışmıştı! Madison Beer ifşa görüntüleriyle gündemde! Adı Kenan Yıldız ile aşk haberlerine karışmıştı!

Son olarak 1970'lerdeki iş bırakma dalgası ile hatırlanan İngiltere'de 50 yılın ardından gerçekleşecek en büyük greve hazırlandığı duyurulurken sendikalar ve kamu sektörü çalışanlarına enflasyonun altında zam teklif edilmesine tepki gösteriyor.

Eylül ayındaki grev oylamalarına katılacak kamu çalışanlarının artan hayat pahalılığı karşısında ücretlerin yetersizliği nedeniyle iş bırakma kararı alabileceği belirtilirken Sky News kanalının haberine göre, kamu çalışanları sendikalarının olası grevi, işçilerin enflasyon nedeniyle ücret artışı talep ettiği 1970'lerdeki iş bırakma eylemleri kadar büyük olabileceği söylendi.

İngiltere'de grevler dönemi: 1970'ler tekrarlanıyor mu? – Gazedda

Hastanelerde, itfaiye istasyonlarında, okullarda ve ulaşım ağında iş bırakmaların gerçekleşmesinin yanı sıra demiryolu işçileri, çöp toplayıcılar, Kraliyet Postası çalışanları ve Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) çalışanlarının da iş bırakabilecekler arasında olması tüm ülkede endişe ile karşılandı.

İngiltere ve Galler'de öğretmenlerin çoğuna yüzde 5, İskoçya'da ise yüzde 2'lik bir ücret artışı teklif edilirken ve eğitim sendikaları ise öğretmen maaşlarının 2010'dan bu yana reel olarak yüzde 20 düştüğünü belirterek söz konusu tekliflerin yetersiz olduğunu vurgulularken akıllara Türkiye'de yaşanan TÜİK'e göre yüzde 78,62 ve ENAG'a göre yüzde 175,55 olan enflasyon oranı geldi.

Türkiye, en yakın rakibini 4'e katladı: Avrupa ülkelerinde enflasyon oranı kaç?

Yılda 35 bin sterlinlik maaşının artan yaşam maliyetlerini karşılamadığını belirtilirken "Fazla harcama yapmıyorum. Ama fark ediyorum ki, 30 ya da 40 sterlin harcayabileceğim yerde şimdi 60 sterlin harcıyorum" diyen Cheshire'da öğretmen olan Rachel Badzire ise akıllara tarihi değer kaybeden Türk lirası karşısında "bir" sterlin'in 21,50 lira yaptığını getirdi.

Daha da dikkat çekeni ise İngiltere'de Muhafazakar Parti hükümetinin kamu sektörlerinde maaş artışlarının mal ve hizmetlerde fiyatların yükselmesine neden olacağını savunması oldu ki zira bu da Türkiye'de gururlanarak yapılan %50 asgari ücret zammının daha ele geçmeden yapılan zamlar ile erimesini getirdi.

A Haber'de konuk Türkiye'nin enflasyonunu diğer ülkelerin toplamı sandı | soL haber

(Yukarıda yer alan fotoğraf karesi A Haber'in bizzat hazırladığı 16.01.2022 tarihli enflasyon rakamları haberindendir)