Yeni mezun bir kimse olarak iş hayatına atılırken dikkat edilmesi gereken belli başlı kurallar bulunmaktadır.

 Bunlardan birisi de iyi ve kaliteli bir özgeçmiş hazırlamaktır. Yeni mezun olduğunuz ve iş tecrübenizin olmaması gibi nedenlerle CV sizin için daha da önem arz eder. Zira kendinizi en iyi şekilde muhatabınıza sunabileceğiniz ve reklamınızı yapabileceğiniz, kendinizi gösterebileceğiniz belki de en önemli unsur CVnizdir. Yüksek ve kurumsal bir firma ile işe başlamak, kariyerinizin ilerisi için size daha çok fayda sağlayabileceği gibi bir binanın temelinin ne denli önemli olduğunu biliriz. Bu nedenle iş hayatına atılırken en önemli unsurlardan olan CV hazırlama işine de oldukça hassasiyet göstermek gerekir.

Yeni Mezun Bir Kimsenin CVsindeki Temel Unsurlar

Genel olarak Cv ilk önce saygı teşkil eden bir yapıda olması önemlidir. Süslü ve içeriği arka planda bırakacak bir tasarım yerine daha sade ve vurucu, etkileyici bir tema seçin. Unutmayın ki önemli olan içeriktir. Resmi ve ağır bir metot kullanmakta da fayda vardır. İş ilanına uyumlu olan yeteneklerinizi sıralamayı unutmayın. Eğitim sizin yeni mezun olarak bir iş başvurusunda en büyük silahınız. Bu nedenle eğitim bölümüne ayrı bir özen göstermeniz gerek. Okunması kolay ve anlaşılır bir punto ile yazı tipi tercih edin. Deneyimlerinizden daha çok eğitiminiz olduğu için eğitimin içeriğine aldığınız stajları, başkaca iş tecrübeleriniz olmuş ise onları ve okul dışı eğitimlerinizi, sertifikalarınızı da ekleyin.

Özet Ve Amaç Belirtin

İş Bankası Müjdesi! 50.000 TL İhtiyaç Kredisi Yeni Taksit Tablosu Yayımlandı! İş Bankası Müjdesi! 50.000 TL İhtiyaç Kredisi Yeni Taksit Tablosu Yayımlandı!

Özgeçmişinize başlarken mutlaka bir özet ya da amaç bölümü yazın. Burada bir paragraflık kısa ve öz, birkaç cümleden oluşan etkileyici bir anlatımla özgeçmişinize giriş yapmak önemlidir. Bu kısımda sizin yeni mezun olmanıza rağmen diğer seçeneklerden ayrışan ve hırslı, azimli, uzun vadeli kariyer hedefleri olan bir kimse olarak öne çıkmanız gerekir. Yine bu bölümde başvurduğunuz iş ile ilgili bilgi, tecrübeniz varsa bunları da belirtin. Staj geçmişiniz ya da birkaç aylık part time çalışmanız sizi başkalarının önüne geçirebilir.

Eğitim Bölümü

Daha sonra en üstte eğitiminizi sıralayın. Eğitim bilgilerini ters kronolojik olarak sıralamanız gerekir. İlk önce üniversitenizi, daha sonra lisenizi şeklinde. Varsa yüksek lisansınızı da halen devam ediyor olsanız da yazın. Yine bu bölüme yaptığınız stajları da eklemeyi unutmayın. Özellikle staj döneminde aldığınız sorumluluklar ile size verilen görevler hakkında açıklama da yazabilirsiniz. Not ortalamanız yüksek ise bunu da ekleyin. Yeni mezun bir kimsenin özgeçmişi ortalama bir sayfa kadar olmalıdır. Gereksiz cümlelerden ve gereksiz bilgilerden uzak durun.

Sahip Olduğunuz Yetkinlikler

Bazı yeteneklerinizi ve deneyimlerinizi, sizi geliştiren ve geliştirmeye devam eden hobileriniz daha sonra yazın. Örneğin düzenli spor yapan veya kültürel aktivitelere ilgi duyan birisi olarak katıldığınız dernekleri, faaliyetleri, sivil toplum örgütlerini ekleyebilirsiniz. Bunlar sizin genç yaşta bilinçli, düzenli ve aktif, sorumluluk alan bir insan olduğunuz kanısını uyandırır. Bununla birlikte hayatta sizi öne çıkaran, kendinizde beğendiğiniz özelliklerinizi birer cümle ile dile getirin. Çalışkan olduğunuzdan ya da sorumluluk alma, baskı altında disiplin kaybı yaşamaksızın çalışmaya devam etme ve takım çalışmasına uyum yeteneğine sahip olmak gibi yetilerinizi, kendinizde gördüğünüz pozitif yönleri yazabilirsiniz.

Yabancı Diller Ve Referans

Referans kısmı bir özgeçmişte önemli unsurlardan birisidir. Ancak yeni mezun bir kimse olarak kimi referans yazacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Bu konuda ilk önce üniversite hocalarınıza danışın. Aralarında mutlaka size referans olabilecek kimseler çıkacaktır. Referanslarınızı iletişim bilgileri ile birlikte yazmayı da unutmayın. Bildiğiniz yabancı dilleri de seviyelerine göre yazın.

Cv şablonları incelemek ve detaylı bilgi edinmek için bağlantıyı tıklayabilirsiniz.