Adalet Bakanlığı PGM Hakimlik Savcılık mülakatları ne zaman açıklanacak? Belli oldu mu? 2021 Hakimlik mülakat sonuçları Ağustos'ta mı Eylül'de mi açıklanacak? Hakimlik Savcılık mülakat sonuçları...

2020 Kasım ayında gerçekleştirilen Adli ve İdari Yargı Hakim Savcılık sınavı sonrası heyecanlı bekleyiş sürüyor. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün açıkladığı üzere bu yıl 1100 hakim savcı alımı yapılacak. 2020 yılında yapılan Adli ve İdari Yargı Hakim Savcılık yazılı sınavlarında sıralamaya giren ve mülakata katılmaya hak kazanan adayların mülakatları Haziran ayı ortaları itibariyle sona erdi. Şimdi gözler mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. 2021 Hakim Savcılık mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 Hakim Savcılık mülakatlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu? Tüm bu soruların yanıtları haberimizde sizlerle...

2021 Hakimlik Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2021 yılında, geçen yıl yapılan Adli ve İdari Yargı Hakimlik sınavında başarılı olanların katıldığı mülakatların sonuçları bekleniyor. 1100 hakim savcı alımının yapılacağı bu yıl da mülakatlara 3 katı kadar aday çağırıldı. Ayrıca yaşanan soru iptalleri nedeniyle ÖSYM tarafından yeni değerlendirme ile, mülakata hak kazanan adayların kazanılmış hakları saklı kalmak kaydıyla mülakata katılacak yeni adaylar da belirlenecek. 

Binlerce aday, hakim savcılık mesleğine kabul edilip edilmediğini öğrenmek için mülakat sonuçlarını bekliyor. Geçen yıllarda mülakatların tamamlanmasının ardından 50 ila 60 gün arasında tamamlanan değerlendirme süreci sonrasında yayınlanan mülakat sonuçları için heyecanlı bekleyiş 8 Ağustos 2021 tarihi itibariyle sürüyor.

Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek! Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek!

hakimm

Ağustos'ta mı Eylül'de mi Açıklanacak?

Binlerce aday hakimlik savcılık mülakat sonuçlarının Ağustos ayı içerisinde açıklanmasını beklerken Adalet Bakanlığı ve Personel Genel Müdürlüğü ile Mülakat Komisyonunun çalışma sürecine göre mülakat sonuçlarının Eylül ayı içerisinde açıklanabileceği de öngörülüyor. Şuan için mülakat sonuçları ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Geçmiş Yıllarda Mülakat Sonuçları Ne Kadar Sürede Açıklandı?

2017 yılında hakimlik savcılık mülakat sonuçları sınav tarihinden tam 152 gün sonra, 2018 yılında 218 gün sonra ve 2019 yılında ise yazılı sınav tarihinden tam 266 gün sonra açıklandı.