Yeni yılda öğretmenden doktora, emniyet görevlisinden eczacıya, bekçiden din görevlisine, madenciden hemşireye kadar binlerce kişiye yeni iş olanakları sağlanacak. Dün itibarıyla 22 kamu kurumu 3 bin 500 personel alımı için ilan duyururken, toplamda 100

Yeni yılda öğretmenden doktora, emniyet görevlisinden eczacıya, bekçiden din görevlisine, madenciden hemşireye kadar binlerce kişiye yeni iş olanakları sağlanacak. Dün itibarıyla 22 kamu kurumu 3 bin 500 personel alımı için ilan duyururken, toplamda 100 bine yakın personel istihdam gerçekleştirilecek.

6 Binin Üzerinde Engelli İşçi Alınacak!

Kamuya 6 binin üzerinde engelli işçi alımı yapılacak. İhtiyaca bağlı olarak kamuda açıktan ya da nakil yöntemiyle ek personel atamaları sürecek. Koronavirüsle mücadele kapsamında sağlık personellerinin sayısı yükseltilecek. Üniversiteler bugünden itibaren yaklaşık bin sağlık personeli için ilan açıkladı.

YEP Kapsamında 35 Bin Personel Alımı Devam Ediyor...

Çalışan ve işvereni koruma önlemleri devam ederken gerçekleştirilecek işe alımlarla yeni yıl işi olmayanlara da umut kaynağı haline gelecek. Yeni yılın bütçesinde kamu personeli giderleri yeni personel alımı çerçevesinde %15.3 yükseltildi. Yeni Ekonomi Programı (YEP) çerçevesinde bütçelendirilen 35 bin personel alımı devam ederken, 65 bine yakın alım daha gerçekleştirilecek. Kamuda engelli çalışan işçi sayısı yeni alımların olmasıyla 64 bini aşacak.

22 Kuruluş Dünden İtibaren İlana Çıktı!

Dünden itibaren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 250 uzman yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakanlığı sözleşmeli 500 yurt yönetim memuru, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 50 uzman yardımcısı, Tarım ve Orman Bakanlığı 826 çalışan, üniversiteler bine yakın sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü sözleşmeli 145 personel alımı yapacak. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 40 öğretmen, Devlet Su İşleri 63 mühendis, DHMİ 25 Asistan hava trafik kontrolörü, BTK 30 bilişim uzman yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 20 uzman yardımcısı alımı yapılacak.

Eğitim Ve Sağlık Kadroları Güçlendirilecek...

Bu sene salgınla mücadele çerçevesinde ihtiyaca göre hastaneler, toplum sağlığı merkezi, sağlık evleri, doktor, uzman doktor, hemşire, eczacı, psikolog, sağlık memuru başta olmak üzere sağlıkçı alımıyla kadrolar güçlenecek. Kamu kurumları yeni ihtiyaca göre İŞKUR üzerinden KPSS 60, 70 taban puanı koşulu ile KPSS koşulsuz olarak memur alımı gerçekleştirilecek.