Bir yılda toplamda 12 ay vardır. Ancak bu ayların hepsinin çektiği gün sayısı aynı değildir.

Erkekler futbolda 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde en fazla küme düşen takım hangisidir? Erkekler futbolda 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde en fazla küme düşen takım hangisidir?
Bir yılda toplamda 12 ay vardır. Ancak bu ayların hepsinin çektiği gün sayısı aynı değildir. Her ay birbirinden farklı gün sayısına sahiptir. Bir yılda var olan aylar sırası ile Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık ayından oluşmaktadır. Ayların kaç gün barındırdığı ve kaç gün çektiği sürekli karıştırılıyor. Özellikle yılın en az gün sayısına sahip olan Şubat ayı, oldukça merak ediliyor. Her sene merak içinde araştırılan Şubat ayının bu sene kaç gün süreceği ve kaç gün çekeceği merak ediliyor. Bunun yanında her sene unutmamak ve sürekli bakmamak adına Şubat ayının kaç gün süreceği hesaplanabiliyor. Peki, Şubat ayı neden 28 ve 29 çekiyor ? Şubat ayının çektiği gün sayısı neden değişiyor ? Ayrıca Şubat ayı neden diğer aylara göre daha az gün sayısına sahiptir ?

2021 Yılında Şubat Ayı Kaç Çekiyor ?

Her sene Şubat ayının kaç çekeceği ve o sene kaç gün süreceği merak ediliyor, araştırılıyor. Her sene Şubat ayının gelmesi ile bu sene Şubat ayı kaç gün çekiyor diye sorular sorulmaya başlanıyor. Yılın ikinci ayı olan Şubat ayı 4 yılda bir 29 gün sürüyor. Diğer kalan yıllarda ise 28 gün çekmeye devam ediyor. 2021 yılında Şubat ayı kaç gün çekiyor ? Bu sene Şubat ayı kaç çekiyor ? Yılın 12 ayından ikincisi olan Şubat ayı dört senede bir 29 gün çekiyor. Her 4 yılda bir 365 gün 6 saatten artan saatlerin toplamı 1 gün ediyor. Bu durumda da 4 senede 1 kez o sene Şubat 29 çekiyor. Şubat ayının kaç çektiğini, o sene kaç gün sürdüğü de kolaylıkla hesaplanabiliyor. Şubat ayının o sene kaç gün sürdüğünü hesaplamak isteyenler, kısa bir işlem ile bunu yapabilir. Şubat ayının kaç çektiğini hesaplamak için; merak ettiği yılın son iki basamağını 4'e tam bölünüyorsa 29 gün çekerken, yılın son iki basamağı eğer 4'e tam bölünmüyor ise 28 gün çekiyor.

2021 yılında ise Şubat ayı hesaplandığı zaman 28 gün çekiyor. 2021'in son iki basamağı 21'dir. 21'i 4'e böldüğünüz zaman ise tam bölünmez ve 1 kalan olur. Bu durumda da 2021'in 28 çektiğini görürüz. Bu sene Şubat ayı 28 çekiyor.



Şubat Ayının Kaç Çektiği Nasıl Hesaplanır ?

Şubat ayı artık yıllardan dolayı dört senede bir 29 gün çekmeye devam ediyor. Geriye kalan yıllarda ise Şubat ayı 28 gün çekiyor. Her 4 senede bir 365 gün 6 saatten artan saatlerin toplamı 1 gün ediyor. 4 senede toplanan bu 6 saat, 4 senenin sonunda 1 kez o sene Şubat ayı 29 gün çekiyor. Merak ettiğiniz o senenin son iki basamağı, Şubat ayının kaç gün çektiğini hesaplamanıza yardımcı oluyor.

Örneğin; 1988 senesinin son iki basamağı 88 ve 88, 4'e tam bölünebiliyor. Bu durumda biliyoruz ki, 1988 yılında Şubat ayı 29 gün çekiyor. Ancak 2001 yılının son iki basamağı 01 ve 4'e bölünemiyor. Bu durumda da 2001 yılında, Şubat ayı 28 gün çekiyor.