Emekli Aylıkları İçin Çalışma Başlatıldı: Bakan Işıkhan'dan Açıklama Emekli Aylıkları İçin Çalışma Başlatıldı: Bakan Işıkhan'dan Açıklama
Verdiği röportajda söyledikleri ile gündeme gelen Orhan Gencebay sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu. Peki Orhan Gencebay neler dedi? İşte tüm detaylar;

Orhan Gencebay verdiği röportajda "Sosyal medyayı kötü niyetle kullananlar var. Maalesef bu art niyetliler Cumhurbaşkanımızı bile eleştiriyorlar." sözleri sosyal medyada gündem oldu. Orhan Gencebay'ın "Bile" ifadesi büyük tepki topladı. Kullanıcılar Gencebay'ın şarkısının sözü olan "Kula kulluk edene yazıklar olsun" sözünü paylaşarak tepki gösterdi.

Orhan Gencebay röportajına şöyle tepki çeken cümlelerle devam etti;

"Erdoğan, halkımıza hizmet vermek için var gücüyle çalışıyor. Yıllardır tanıyorum kendisini. 'Siyasette en önemli hedefim yerli ve milli değerlerimizi korumak' demişti bana yıllar önce. Bu hedefini de başarmak için kararlı şekilde çalışıyor. Ülkemizin daha iyi olması için yapılan her şeyi desteklerim ben.

Muhalefetsiz olmaz ama sadece muhalefet yapmak için eleştirmek doğru değil. Muhalefetin de mantığı olmalı. Çıkıp hâlâ 'Suriye'de ne işin var?' diyenler var. Ben de onlara soruyorum: Avrupa'nın, Amerika'nın Suriye'de ne işi var? Atatürk 'Ülkemizin güvenliği Musul ve Kerkük'ten başlar' demişti. 'Suriye'de ne işimiz var?' diyenler Atamızı iyi tanımıyor demek ki."

"1973’te ‘Türk müziğini bozuyorsun’ diye idamımı bile isteyenler oldu. Ben de ‘Müziğimizi Batı müziği bozmuştur, sizin bu geri kalmış fikirleriniz idam edilmeli’ dedim."

ORHAN GENCEBAY KİMDİR?

Gerçek adı Orhan Kencebay'dır. 4 Ağustos 1944 Samsun doğumludur. Ailenin 3. çocuğudur. Arabesk müzisyeni olarak anılan Gencebay bu ifadeyi reddetmiş ve Serbest Türk müziği, özgür Türk müziği, serbest çalışmalar ve Gencebay müziği demiştir.

Türkiye'de yayılan arabesk döneminin öncülerindendir. Orhan Gencebay, 1998 yılında devlet sanatçısı ünvanına layık görülmüştür.

6 yaşında, Rus konservatuvarı mezunu ve aslen Kırım göçmeni eski bir opera sanatçısı olan Emin Tarakçı'dan keman ve mandolin dersleri alarak müziğe adım attı. Bir yıl sonra 7 yaşında ise bağlama ve Türk halk müziği dersleri almaya başladı. 16 yaşında caz ve Rock müziği ile ilgilenmeye başladı. Batı nefesli sazlardan oluşan orkestralarda tenor saksofon çaldı.

10 yaşında ilk beste çalışması Kara Kaşlı Esmerdi Kim Bilir Kimi Sevdi isimli eseri yaptı. Ortaokul ve lise yıllarında Samsun, Edirne ve İstanbul musiki cemiyetlerinde yaylı tambur, THM cemiyetlerinde ise bağlama çaldı. Samsun ve İstanbul'da halk evlerinin kuruculuğunu yaptı. Kendi açtığı müzik dershanelerinde öğretmenlik yaptı.

İstanbul'a gelerek, Türkiye'nin ilk konservatuvarı ve eski adı Dârülelhan olan İstanbul Belediye Konservatuvarı'na girdi.

1964 yılında TRT Ankara Radyosu sınavında yüksek başarı elde etti. Ancak sınav usulsüzlük olduğu gerekçesiyle iptal edildi. 1966 yılında bu sefer TRT İstanbul Radyosu sınavlarına girdi ve yine başarılı bir derece ile kazandı.

1969 yılında Bir Teselli Ver, Yorgun Gözler 45'liği ile şöhreti yakaladı. Daha sonra ülkedeki arabesk furyası sinemaya da yansıdı ve arabesk filmlerin başrol oyuncusu olarak yer aldı.

Editör: İlan35