Rol aldığı sinema, tiyatro ve dizi projeleriyle izleyicilerin gönlünde taht kuran Erdal Beşikçioğlu, 15 yıldır Bir Delinin Hatıra Defteri adlı tiyatro oyununu sahneye koyuyor. Koronavirüs salgını döneminde tiyatroların kapatıldığı ve izlenme sayılarının

Rol aldığı sinema, tiyatro ve dizi projeleriyle izleyicilerin gönlünde taht kuran Erdal Beşikçioğlu, 15 yıldır Bir Delinin Hatıra Defteri adlı tiyatro oyununu sahneye koyuyor.

Koronavirüs salgını döneminde tiyatroların kapatıldığı ve izlenme sayılarının düştüğü dönemde yeni yollara başvuruluyor. Pandemi nedeniyle tiyatro salonlarına gitmek istemeyen sanatseverlere Erdal Beşikçioğlu'ndan müjde geldi. Beşikçioğlu'nun tek başına sahneye koyduğu Bir Delinin Hatıra Defteri'nin 1500. gösterisi dijital platformlardan takip edilebilecek.


Gösteri saat kaçta nereden izlenebilecek?


Şimdiye kadar 600 binden fazla kişinin izlediği oyunu görmek isteyenler, 18 Kasım'da gösteriyi izleyebilecekler. Sanatseverler oyuna, saat 20.00'de Seyretix isimli platformdan ulaşabilecek. Beşikçioğlu, pandemi dönemindeki sıkıntılar nedeniyle ekim ayında Fahrenheit 451’in prömiyerini dijital platformda yayınladıklarını hatırlattı. Ünlü oyuncu, oyunları dijital platformdan paylaşmaya devam edeceklerini ifade etti.


Bir Delinin Hatıra Defteri'nin konusu!


Rus yazar Gogol'un kaleme aldığı eser, Çar 1. Nikola döneminde küçük bir devlet memurunun hayatı etrafında şekilleniyor. Günlük şeklinde yazılan oyunda, bir memur olan Popriçin yavaş yavaş deliliğe doğru sürükleniyor. Hayatı iyice kötüye giden Popriçin, bir de müdürünün kızına aşık olunca işler iyice çığırından çıkıyor.