Yeni ve Yayılan Solunum Yolu Virüs Tehditleri Danışma Grubu (NERVTAG) tarafından yapılan ve SAGE tarafından yayınlanan coronavirüs mutasyon araştırmasına göre virüs İngiltere'de mutasyon geçirdi ve 2. dalganın başladığı 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren

TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE! TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!
Yeni ve Yayılan Solunum Yolu Virüs Tehditleri Danışma Grubu (NERVTAG) tarafından yapılan ve SAGE tarafından yayınlanan coronavirüs mutasyon araştırmasına göre virüs İngiltere'de mutasyon geçirdi ve 2. dalganın başladığı 1 Ağustos 2020 tarihinden itibaren virüs çok daha fazla ölümcül hale geldi. 1 Ağustos öncesinde virüsün ortalama olarak 13 günde öldürdüğü, ancak 1 Ağustos tarihinden hemen sonra ortalama ölüm süresinin kadınlarda 6 gün, erkeklerde ise 7.5 güne düştüğü açıklandı.

Uyardılar!


Yeni ve Yayılan Solunum Yolu Virüs Tehditleri Danışma Grubu (NERVTAG) tarafından yapılan açıklamada virüsün daha ölümcül hale gelmesinden dolayı daha fazla dikkatli olunması çağrısı yapılırken, özellikle de ölüm oranlarının giderek artışta olduğu duyuruldu.

Vatandaşların maske ve mesafe kurallarına dikkat etmesi gerektiğine değinen SAGE ise "bu araştırma virüsün mutasyon geçirdiğine dair kanıt olabilir" dedi.