İstanbul barajlarının doluluk oranı, vatandaş tarafından oldukça merak ediliyor. Uzun bir süredir barajların doluluk oranı, su kullanımımız için önemli ölçüde tehlike arz ediyordu.

İstanbul barajlarının doluluk oranı, vatandaş tarafından oldukça merak ediliyor. Uzun bir süredir barajların doluluk oranı, su kullanımımız için önemli ölçüde tehlike arz ediyordu. Küresel ısınmadan dolayı değişen mevsimlerin sonucunda Ocak ayı olmasına rağmen yağışlar yeterli ölçüde olmuyordu. Yağışların olmaması, havaların olması gerekenden daha sıcak olmasıyla da barajların doluluk oranı sınırın altına düşmeye başladı. Sınırın altına düşen baraj doluluk oranları karşısında yağışların başlamasını beklemekten başka bir çare kalmadı. Yağışların başlaması beklenirken, hava yüzümüze güldü ve yağışlar başladı. Bir anda soğuyan havalar beraberinde şiddetli yağışları da getirdi. Yağmur yağması beklenirken kar yağmaya başladı. Kar ve yağmur yağmaya başlayınca da barajların doluluk oranı artmaya başladı. İstanbul'da barajların doluluk oranı, gündemi en çok meşgul eden başlıklardan biri. İstanbul'da bulunan barajların doluluk oranlarının artıp artmadığı merak ediliyor. İstanbul'da barajların doluluk oranı belli oldu. İstanbul'da barajların doluluk oranı ne durumda? Barajlarda ne kadar su var?

İstanbul'daki Barajlar Doldu Mu?

İstanbul'da çok fazla insan yaşaması beraberinde de büyük bir tüketimi getiriyor. İstanbul'da yağışların olmaması ise susuzluk tehlikesini doğurmuştu. Yağan yağmur ve kar yağışları ile beraber de barajlar dolmaya başladı. Barajların doluluk oranı günden güne artmaya devam ederken vatandaşlar da İstanbul'daki barajların doluluk oranlarını merak etmeye başladı. İSKİ her gün güncel olarak İstanbul'daki barajların doluluk oranlarını ölçüyor ve sisteme kaydediyor. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından her gün ölçülen barajların doluluk oranları ise yüzleri güldürdü.

Son günlerde art arda yağan kar ve yağmur ile beraber barajlar da dolmaya başladı. Barajların dolmasıyla beraber vatandaşlar da sık sık barajların doluluk oranları kontrol etmeye başladı. İstanbul ve Türkiye'de yurt genelinde etkili olan yağışlar, barajları doldurmaya başladı. İstanbul'da barajlar risk sınırını geçti ve dolmaya başladı.

İstanbul'daki Barajların Doluluk Oranları

Ömerli Yüzde 57,27
Pabuçdere Yüzde 34,12
Sazlıdere Yüzde 25,01
Büyükçekmece Yüzde 51,79
Alibeyköy Yüzde 55,06
Terkos Yüzde 46,85
Kazandere Yüzde 62,40
Elmalı Yüzde 55,26
Darlık Yüzde 55,10
Istrancalar Yüzde 44,54



İSKİ Açıkladı, Barajlar Taşacak!

Ocak ayının ilk haftasına baktığımız zaman barajların doluluk oranı yüzde 19'a kadar düşmüştü. Yüzde 19'a kadar gerileyen barajların doluluk oranı ise kuraklık riski oluşturuyordu. Sınırın altına düşen barajların doluluk oranı son yılların en düşük seviyesine gerilemişti. Yüzde 19'a kadar düşen barajların doluluk oranı karşısında yağmur ve kar yağışı beklemekten başka bir çare kalmamıştı. Çeşitli kurum ve kuruluşlar su tüketimi ile ilgili vatandaşları uyaran paylaşımlar yapmıştı.

İSKİ gün gün barajların doluluk oranlarını ölçüyor. Güncel olarak ölçülen barajların doluluk oranı karşısında ise yüzler gülüyor. Şubat ayı ile birlikte başlayan kış mevsimi, yağışları da getirdi. İstanbul'da yağan yoğun kar yağışı ve yağmur ile birlikte barajlar doldu. Bir anda etkisi gösteren kar yağışı ve sağanak yağış barajlardaki doluluk oranını da yüzde %49,16'ye yükseltti. %19'dan %49,16'ya çıkan barajların doluluk oranı karşısında ise İSKİ açıklama yaptı. Barajların fazlasıyla dolmaya başlaması karşısında adeta barajlar taşacak ifadeleri de kullanılmaya başlandı.

Barajların ilerleyen günlerde etkili olacak yağışlar ve karların erimesi sayesinde daha da dolması bekleniyor. Barajların doluluk oranının artması da susuzluk tehlikesine karşı, vatandaşın içini rahatlatıyor.