Polislik mesleği birçok Türk vatandaşı için bir hayal olarak bulunmaktadır. Üniformayı giymek için heyecanlanan gençler polis olabilmek için gerekli olan şartların neler olduğunu araştırmakta ve bu şartları sağlayabilmek için çaba sarf etmektedir.

Erkekler futbolda 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde en fazla küme düşen takım hangisidir? Erkekler futbolda 1959'dan günümüze devam eden Süper Lig tarihinde en fazla küme düşen takım hangisidir?
Polislik mesleği birçok Türk vatandaşı için bir hayal olarak bulunmaktadır. Üniformayı giymek için heyecanlanan gençler polis olabilmek için gerekli olan şartların neler olduğunu araştırmakta ve bu şartları sağlayabilmek için çaba sarf etmektedir. Polis olabilmek için gerekli olan şartları sağlamış olan adayların polislik hayaline kavuşabilmeleri için yazılı, sözlü ve fiziksel olarak yapılan sınavları başarılı bir şekilde tamamlayabilmeleri gerekmektedir. Polis olmak isteyen ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu adayların başvuru işlemlerini yapabilmeleri için bir takım şartları kesin bir şekilde sağlamaları gereklidir.

Polis olmak için ilk olarak en az lise mezunu olarak bulunan adayların başvurabilmesi mümkün olmaktadır. Bunun haricinde üniversiteye giriş için yapılmış olan sınavda en az belirlenmiş olan baraj puanının üstünde bir puana sahip olmaları gereklidir.  Polis olmak isteyen kişilerin eğitim alarak mesleğe başlayabilecekleri 3 birim bulunmaktadır. Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde ilk etapta 6 aylık eğitim almaları, Polis Meslek Yüksekokulu’nda 2 yıl eğitim almaları ya da Polis Amirleri Eğitim Merkezi’nde 11 aylık eğitim alan adayların polislik mesleğine başlayabilmeleri mümkün olmaktadır. Bu kurumlarda alınacak olan eğitimde belirleyici faktör mevcut eğitim durumunuz olarak bulunmaktadır.

2021 Polis Olmak İçin Genel Şartlar

Polis olmak isteyen adayların bir takım şartları sağlaması gereklidir. Bu şartları şu şekilde sıralayabilmemiz mümkündür;

  • İlk olarak kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gereklidir,

  • Eğitim durumu olarak lise, lisans ya da ön lisans mezunu olarak bulunuyor olması gereklidir,

  • Mezuniyet durumunuz yurtdışında bulunan bir okulda gerçekleşmişse denklik belgesine sahip olmanız gereklidir,

  • Belirtilmiş olan KPSS puanın geçilmiş olması gereklidir,

  • En az 18 yaşının tamamlanmış olması gereklidir,

  • Adayın 30 yaşından gün almamış olması gereklidir,

  • Fiziki olarak erkekler için boyun en az 167 cm’ den, kadınların ise 162 cm’ den uzun olması aranılmaktadır,

  • Başvuruda bulunacak olan polis olmak isteyen tüm adayların belirtilmiş olan sağlık yönetmeliği şartlarını taşıyor olması, silah taşıma konusunda herhangi bir engel durumunun bulunmuyor olması ve herhangi yüz kızartıcı bir suçtan dolayı ceza almamış olması gereklidir.