Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ne zaman başlayacak sorusu geçtiğimiz gün yeni dizinin TRT1 ekraları için çekimlerinin başladığını açıklaması akabinde merakla takip edildi. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi henüz ilk tanıtımını geçtiğimiz gün yayınlamış olsa da

Türkiye'nin yüz ölçümü yaklaşık 780 bin kilometrekareyken en büyük il Konya'nın yüz ölçümü yaklaşık kaç kilometrekaredir Türkiye'nin yüz ölçümü yaklaşık 780 bin kilometrekareyken en büyük il Konya'nın yüz ölçümü yaklaşık kaç kilometrekaredir

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ne zaman başlayacak sorusu geçtiğimiz gün yeni dizinin TRT1 ekraları için çekimlerinin başladığını açıklaması akabinde merakla takip edildi. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi henüz ilk tanıtımını geçtiğimiz gün yayınlamış olsa da TRT ve tarihi dizi severler adeta dizinin şimdiden araştırmasını tammladı bile. Nizamı Alem olarak isimlendirilen dizi için, daha sonra Uyanış Büyük Selçuklu ismi uygun bulunmuştu. Diziye henüz ybancı olunduğu için Uyanış Büyük Selçuklu dizisi hakkınd en ince ayrıntıyı takip edelim dedik ve Uyanış Büyük Selçuklu konusu Uyanış Büyük Selçuklu oyuncuları gibi detayları araştırdık. 



Milyonlarca izleyicinin merakla beklediği diziden ilk görüntüler geldi. TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT 1’de yayınlanacak yeni dizinin ilk tanıtımını paylaştı.



Eren, Twitter’dan Arapça, Urduca ve İngilizce olarak da yayınladığı mesajında "Kılıcın parlattığı, kalemin aydınlattığı bir çağın öyküsü... Yakında TRT 1’de." ifadelerine yer verdi.



SAVAŞ MEYDANI SAHNESİ YER ALIYOR



Detayları henüz belli olmayan ve sosyal medyada merak uyandıran tanıtımda, Türk tarihinden bir savaş meydanı sahnesi yer alıyor.



Büyük prodüksiyonlu bir dönem dizisinin hazırlıklarını sürdürdüğü bilinen TRT 1’in yeni dizisinin tanıtımında etkileyici detaylar bulunuyor.



Dizinin ilk tanıtım filmi soyal medyada büyük beğeni topladı.