Apple hayranları tarafından merakla beklenen uygun fiyatlı akıllı telefon, düzenlenen etkinlik kapsamında tanıtıldı. İphone SE ismi verilen ve yenilenmiş tasarımı ile kullanıcıların karşısına çıkan cihaz, özellikleriyle dikkat çekiyor.

Apple hayranları tarafından merakla beklenen uygun fiyatlı akıllı telefon, düzenlenen etkinlik kapsamında tanıtıldı. İphone SE ismi verilen ve yenilenmiş tasarımı ile kullanıcıların karşısına çıkan cihaz, özellikleriyle dikkat çekiyor. 3 Farklı model ile piyasaya çıkması beklenen cihaz, İOS 13 işletim sistemine sahip olacağı duyuruldu. Peki son dönemin en dikkat çeken ve uzun zamandır beklenen yeni akıllı telefonu İphone SE kullanıcılara hangi özellikleri vaat ediyor? Apple hayranları tarafından oldukça merak edilen bu sorunun yanıtını gelin detaylı bir şekilde inceleyelim.



İphone SE Özellikleri



Uzun zamandır birçok kişi tarafından merakla beklenen uygun fiyatlı İphone SE özellikleri ile göz dolduruyor. İOS 13 işletim sistemi ile piyasaya çıkmaya hazırlanan yeni akıllı telefonun fiyatı ise oldukça dikkat çekici. Geçtiğimiz günlerde tanıtımı gerçekleştirilen yeni cihazı gelin birlikte inceleyelim.



Ekran Özellikleri



Apple firması tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtımı gerçekleştirilen yeni akıllı telefonun ekran özellikleri belli oldu. 4.7 İnç büyüklüğünde ekranın yanı sıra Retina özelliği bulunan cihaz, 1334X750 piksel çözünürlüğünde piyasaya çıkacak. Ayrıca cihazın ekranında IPS panel bulunuyor. Kullanıcılar bu panel sayesinde cihaza hangi açıdan bakarlarsa baksınlar, herhangi bir görüntü kaybı yaşamıyorlar.



Kamera Özellikleri



İphone SE kamera özellikleri ile dikkat çekiyor. Smart HDR desteği ile piyasaya çıkmaya hazırlanan cihazın ana kamerası 12 MP çözünürlüğünde olacağı duyuruldu. Tek kamera ile kullanıcıların karşısına gelecek olan yeni akıllı telefonun öz çekim kamerası ise 7 MP olarak açıklandı.



Diğer Teknik Özellikler



Gücünü Apple A13 Bionic işlemci den alan yeni akıllı telefonun Ram miktarı ise 3 GB olarak açıklandı. 64 GB, 128 GB ve 256 GB depolama alanı ile piyasaya çıkmaya hazırlanan yeni İphone’ un işletim sistemi ise İOS 13 olarak duyuruldu. Wi-Fi 6 teknolojisine de sahip olacağı açıklanan cihaz da aynı zamanda 5W gücünde hızlı şarj desteği bulunuyor.

Türkiye'nin yüz ölçümü yaklaşık 780 bin kilometrekareyken en büyük il Konya'nın yüz ölçümü yaklaşık kaç kilometrekaredir Türkiye'nin yüz ölçümü yaklaşık 780 bin kilometrekareyken en büyük il Konya'nın yüz ölçümü yaklaşık kaç kilometrekaredir


İphone SE Çıkış Tarihi ve Fiyatı



Geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve Apple hayranları tarafından sabırsızlıkla beklenen yeni İphone SE fiyatı ile dikkat çekiyor. 64 GB depolama alanına sahip olan modeli satın almak isteyen kullanıcılar 5300 TL, 128 GB depolama alanına sahip olan modeli almak isteyen kullanıcılar 5750 TL, 259 GB depolama alanına sahip olan modeli satın almak isteyen kullanıcılar ise 6600 TL ödeme yapması gerekecek. Resmi çıkış tarihi henüz açıklanmayan yeni akıllı telefonun ne kadar satacağı ise oldukça merak konusu.