Nasıl bekçi olabilirim sorusu ile yanıp tutuşan milyonlarca gencimizin hayali bekçi olabilmek. Nasıl bekçi olunur sorusunu internette sürekli olarak soran ve bekçi olabilmek için her türlü adımı atan gençlerimize yönelik hazırladığımız bu içerik ile bera

Nasıl bekçi olabilirim sorusu ile yanıp tutuşan milyonlarca gencimizin hayali bekçi olabilmek. Nasıl bekçi olunur sorusunu internette sürekli olarak soran ve bekçi olabilmek için her türlü adımı atan gençlerimize yönelik hazırladığımız bu içerik ile beraber artık çok daha kolay bir şekilde bekçi olabilecek ve başvurular, sorular ve anlamadığınız tüm noktalarda yardımcı oluyor olacağız. Geçmiş neslin sadece dizi ve filmlerinde gördüğü bekçilik mesleği artık gerçek oldu. Bundan böyle çarşı ve mahallelerde bekçiler gezip halkın güvenliğini sağlayabiliyor. Zabıtaya eşit olarak çıkartılan bekçiler Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı bir birim olarak çalışmaktadır. Ayrıca son gelen müsaadelerle beraber polis ile eşit yetkilere getirilmiştir. Çarşı ve mahalle bekçisi genel zabıtaya yardımcı olan silahlı bir kuruluştur. Zabıta ile eşit olarak çıkartılmasının ardından pek çok yenilik getirilmiştir. Bunlardan birkaçı yetki ve zor kullanmadır. Çarşı ve mahalle bekçileri artık kimlik sorgulama, zor kullanma, alıkoyma ve silah taşıma yetkilerine sahiptirler. İlçedeki en büyük amirlerdir.



Bekçi Alımları Ne Zaman 2020?



Bekçi alımları ile alakalı herhangi bir bilgi yok. Milyonlarca vatandaşımız bekçi alımları 2020 tarihini bekliyor. Bekçi alımları nasıl olacağı konusunda araştırma yapan vatandaşlarımıza yönelik olması amacıyla oluşturulan bu haber tamamen sizin ‘Nasıl bekçi olabilirim?’ ve ‘Bekçi alımları ne zaman yapılacak?’ gibi sorularınız için oluşturulmuştur. Bekçilik alım şartları her ne kadar zor gibi görünüyor olsa da aslında gerçek azmi içerisinde barındıran kişiler için bu aşama geçersiz sayılıyor. Suç oranlarına büyük bir oranda dur diyecek, gece halkın güvenliğini sağlamak için polise yardım edecek, vatandaşların sorunlarına bir bir yetişecek personellerin seçilmesi ve yetiştirilmesi konusunda devletimizden daha iyisi yok. Özellikle istihdamı sağlayabilmek için yeniden kurulan bekçi teşkilatı ile alakalı şu anda 5500 TL maaş alacakları söyleniyor.



Bekçi Başvurusu Nasıl Yapılır?



Bekçi alım sürecinde adaylar http://ais.pa.edu.tr/ web adresinden başvuru açıldığı an başvuru yapıyorlar. Başvuru sonuçları adaylara posta yoluyla ya da herhangi bir iletişim aracıyla bildirilmeyecek. Bu sebeple başvuru yapanların buradan bir iletişim bekliyor olmaması lazım. Bu sebeple her gün düzenli bir şekilde yukarıdaki linki takip etmeniz çok önemli. İl Emniyet Genel Müdürlüğü genellikle başvuruları 15 gün sonra açıklar. Bünyesine alacağı bekçi sayısının iki katını mülakata çağırır. Sınav ve mülakatlardan başarılı olan adayla ise eğitim sürecine alınır. Bekçi eğitimleri 4 ay kadar sürüyor. Eğitimden sonra hemen atamanız yapılıyor. 2020 bekçi maaşları 5.500 TL olarak belirlendi. Bu sebeple hem istihdama kavuşabilmek hem de kolluk kuvveti olabilmek için önemli bir adım olabilir. İnsanlara bir iş kapısı olabilecek kadar güzel bir meslek olan bekçilik, şu an Türkiye’de pek prestij görmüyor olsa da şu an sokağa çıkma yasağında sadece bekçilerin yazdığı ceza toplam 790.000 TL tutarındadır. Bu sebeple bekçilik mesleğini hafife almamanın önemli olduğunu hatırlatalım. Türkiye’de Polise olan inanç ve güven kadar bekçiliğe karşıda aynı şekilde bir güven ve istek olması gerekir.



Yazılı Sınavı Nasıl Olur?

Ev Almak Artık Daha Kolay! İşte %0.69 Faiz Oranlı Konut Kredisinin Getirdiği Avantajlar Ev Almak Artık Daha Kolay! İşte %0.69 Faiz Oranlı Konut Kredisinin Getirdiği Avantajlar


Bekçilik yazılı sınavında çoktan seçmeli test şeklinde sınava giriyoruz. Beş şıklı 100 adet soru ile karşı karşıyayız. Her bir soru bir puan olacak şekilde ayarlanmış. Yanlış yapmanız doğruları götürmeyecek. Yazılı sınavda yüz puan üzerinden elli puan alan herkes geçerli sayılacak. Yazılı sınavın konuları ise “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” olarak belirlenmiştir.