Alaattin Çakıcı’ya af çıktı mı? Tüm sosyal medya bu soru ile yankılanıyor. Özellikle Twitter’da insanlar mecliste kabul edilen infaz düzenlemesi ile alakalı Alaattin Çakıcı’nın tahliye edilip edilmeyeceği konusunu konuşuyor.

Garanti Bankası EMEKLİLERE 70.000 TL Ödeme Yapacak Garanti Bankası EMEKLİLERE 70.000 TL Ödeme Yapacak

Alaattin Çakıcı’ya af çıktı mı? Tüm sosyal medya bu soru ile yankılanıyor. Özellikle Twitter’da insanlar mecliste kabul edilen infaz düzenlemesi ile alakalı Alaattin Çakıcı’nın tahliye edilip edilmeyeceği konusunu konuşuyor. Türkiye’de çok büyük bir kesim Alaattin Çakıcı’nın infaz yasasından yararlanıp af edilmesini istemiyor. Ancak en az bir o kadar daha kesimden insan Alaattin Çakıcı’nın af yasasından faydalanarak çıkmasını düşünüyor. Türkiye’de şu an en çok konuşulan konulardan bir tanesi Alaattin Çakıcı af geldi mi? Alaattin Çakıcı cezaevinden çıkıyor mu? Alaattin Çakıcı’ya af gelecek mi? Sorusunu Twitter’da konuşuyor. Yer altı dünyasının en büyük isimlerinden bir tanesi olduğu düşünülen Alaattin Çakıcı, cezaevinden çıkacak mı? “Ülkücü Baba” lakabı ile tanınan ve tüm yer altına nam salan Alaattin Çakıcı, ne zaman çıkacak? Alaattin Çakıcı’nın özel hayatı ve infaz yasasının meclisten geçip geçmediği, tüm konular haberimizin detayında.



Alaattin Çakıcı’ya Af Çıktı mı?



Alaattin Çakıcı’nın sevenleri ve ailesi Alaattin Çakıcı’ya af çıkmasını bekliyor. Korona virüs sebebiyle düzenlenen af yasasından faydalanabileceği açıklanan Alaattin Çakıcı, tahliye olabilecek mi? Tahliye işlemleri sırasında herhangi bir önlem alınabilecek mi? Şu anda tüm Türkiye’de bu konu konuşuluyor. Tahliye sırasında yanında olamayacak olan sevenleri ve cezaevi önünde Alaattin Çakıcı’nın tahliye edilmesini bekleyen avukatları ve ailesi infaz düzenlemesini bekliyor. TBMM Genel Kurulu’ndan geçecek olan af yasası düzenleme kanun teklifi ile beraber dün akşam saatleri itibari ile Genel Kurul’dan geçtiği açıklanmıştı. Alaattin Çakıcı, af yasasından faydalanabilen 90 bin mahkûmdan bir tanesi. Kendisi yer altı dünyasında büyük bir unvan kazanmış ve “ülkücü baba” lakabıyla tanınmış bir kişi. Dün akşam saatlerinde Genel Kurul’dan geçmesi ile birlikte bugün Resmi Gazete de yayınlanan kanun ile beraber en az 90 bin mahkûm vatandaş serbest bırakıldı. Alaattin Çakıcı ise bu 90 bin vatandaştan bir tanesi. Cezaevi önünde bekleyen yüzlerce vatandaş, ailesi ve avukatları ile birlikte uzun zaman sonra ilk defa karşılaşacak olan Alaattin Çakıcı durumundan çok memnun gibi görünüyor.



Alaattin Çakıcı Kimdir?



Alaattin Çakıcı aslen Trabzonlu ve 67 yaşında. 2 kez evlilik yapan Alaattin Çakıcı'nın son evliliğini ünlü babalardan Dündar Kılıç'ın kızı Uğur Kılıç'la yaptı. Bu evlilik kısa sürdü ve olaylı bitti. Alaattin Çakıcı'nın bir kızı bir de oğlu var. Alaattin Çakıcı 20 Ocak 1953 Trabzon doğumlu Türk organize suç örgütü lideridir. Trabzon ilinin Arsin ilçesine bağlı Fındıklı köyünde doğan Alaattin Çakıcı, 17 Ağustos 1998'de Türk ve Avusturya polisiyle birlikte düzenlenen bir operasyonla modacı Canan Yaka ile sanatçı Selçuk Ural'ın kızı Aslı Ural'la birlikte Fransa'nın Nice kentinde yakalandı. Çakıcı'nın üzerinden Nedim Caner adına düzenlenmiş kırmızı bir pasaport ve 17.000 dolar çıktı.



Alaattin Çakıcı Tahliye Edilecek!



Alaattin Çakıcı şu an cezaevinde. Resmi Gazete’de yayınlanan kanun ile beraber bu gece veyahut yarın sabah tahliye edilebileceği açıklandı. Gün içinde tahliye edilmesi bekleniyordu ancak işlemlerinin gecikmesi sebebiyle bu gece veyahut yarın sabaha ertelendi. Organize suç örgütü elebaşı Çakıcı, 16 Temmuz 2016 tarihinde Edirne'den Bolu F Tipi Cezaevi'ne, buradan da 2017 yılında Kırıkkale'nin Keskin ilçesindeki F Tipi Cezaevi'ne nakledilmişti. Çakıcı, 13 Ağustos 2018 tarihinde ise Sincan Kapalı Cezaevi'ne nakil olmuştu. Yasadan yararlanan isimlerden olan Çakıcı'nın gün içinde cezaevinden çıkması bekleniyor.