Burçlar, birçok kesimden ve kültürden insanların ortak ilgi konusudur. Hemen hemen herkes kendi burcunu ve burcunun taşıdığı özellikleri bilir.

Burçlar, birçok kesimden ve kültürden insanların ortak ilgi konusudur. Hemen hemen herkes kendi burcunu ve burcunun taşıdığı özellikleri bilir. Fakat burçların neye göre belirlendiği konusu hakkında çok az fikir sahibi kişi vardır. Bu yazı işte tam da bu sorunun cevabını vermek için hazırlanmıştır.



Dünyamızdan güneşin 360 derecelik dairesel hareketi, 12 eşit parçaya bölünerek burçları belirler. Bu durum burçlar kuşağını yani Zodyak dediğimiz durumu oluşturur. Doğum esnasında güneşin bulunduğu derece de burcunuzu belirlemektedir.



Burçların Tarihçesi

Yarından Sonra DENİZBANK Şubelerine Gidenler 70.000 TL Ödeme Alabilecek! Yarından Sonra DENİZBANK Şubelerine Gidenler 70.000 TL Ödeme Alabilecek!


Burçların ortaya çıkmasıyla ilgili birçok görüşe rastlamak mümkündür. Bilinen ilk tarihi, M. Ö. 3000 yıllarına kadar dayanır. Sümerli rahiplerin ilk astrologlar olarak kabul edildiği Mezopotamya da burçlar ilk kez tarih de yerini almıştır.



Doğada bulunan dört element; hava, su, ateş, toprak burçlarla ilişkilendirilmiş ve aynı şekilde burçlar dört ana grup altında toplanmıştır.



Hava Grubu Burçları Ve Özellikleri



Terazi, kova ve ikizler burçları, hava grubu burçlarında yer alır. Her grubun içinde olan burçların taşıdığı temel ortak özellikler vardır. Hava grubu burçlarında bu özellik; havailik yani başka bir deyişle; uçarılıktır. Genel bir bakış atacak olursak, bu grupta olan burçlar, çabuk sıkılırlar. Sabır göstermek pek onlara göre değildir. Hevesli bir yapıları vardır, merak duyguları çok baskındır. Detaylara önem verirler, sıcakkanlı yapıları ve karasızlıklarıyla dikkat çekerler.



Hava grubu burçlarından biri olan ikizler burcu için; sosyallik kelimesi neredeyse eş değer kabul edilebilir. Uyum sağlamak, farklı ortamlarda bulunmak bu burçtan kişiler için çok kolay ve eğlencelidir. Diğer hava grubu burcu olan terazi burcu, denge kelimesiyle özdeşleşmiş sayılır. Baskın bir şekilde adalet savunucusu olurlar ve hayatın her alanında dengeyi kurmaya çalışırlar. Kararsızlıkları da aslında bu denge kurma çabasından gelir. Son hava grubu burcu olan kova, zekâsıyla ön plana çıkan bir burçtur. Sorunlarla başa çıkarken aklını büyük bir incelikle kullanır.



Su Grubu Burçları Ve Özellikleri



Yengeç, akrep ve balık burçları su grubu burçlarıdır. Bu burçların en temel ortak özelliği ise duygusallıktır. Bu duygusallık sayesinde insanları çok iyi dinler ve anlarlar. Merhametli yapıları onları hümanist bir tutumun içine sokar.



Yengeç ve balık burcunda, kuvvetli aile bağı ön plana çıkarken, akrep burcunda cinsellik ön plandadır. Tıpkı hava grubu burçları gibi su grubu burçları da insanı, sanatı, doğayı temele alan bir yaşam sürerler. Farkları ise hava grupları ne kadar sosyal ise su grupları o denli içine kapanık burçlardır.



Ateş Grubu Burçları Ve Özellikleri



Koç, aslan ve yay burçları ateş grubu burçlarıdır. En belirgin yanları ise benmerkezcilikleridir. Her insan kendini sevmelidir ve ateş grubu burçları bunun farkında olan gruptadır. Hava grubu burçları gibi sabır pek onlara göre değildir. Hayatı kaçırmayı, beklemeyi sevmezler. Su grubu burçlarının aksine dışa dönük yapılarıyla dikkat çekerler.



Koç burcu yönetmek kelimesiyle bir bütün haline gelmiş bir burçtur. Karar mekanizması olmak isterler ve yönetme arzuları baskın gelir. Aslan burcu kişiler, keyif alarak yaptığı her işte 1 numara olmak, ön plana çıkmak ve rakipsiz olmak isterler. Bu yüzden kararlı bir yapısı vardır ve istediği şeyi alma konusunda oldukça inatçıdır. Yay burcu kişiler ise seyahat etmek ve yeni şeyler öğrenmek konusunda rakipsizdir. Stabil olana gelemez ve hayatında hep yeni renkler ister.



Toprak Grubu Burçları Ve Özellikleri



Toprak grubunda yer alan üç burç; oğlak, boğa ve başak burçlarıdır. Ortak özellikleri düzendir. Ateş grubu burçların aksine, mütevazılık ve sabitlikten hoşlanırlar. Yeni şeyler denemek pek onlara göre değildir. En kestirme yol, bildiğin yoldur deyimi, adeta onları anlatır. Riskli şeyler denemeyi sevmezler, kurulu düzenleri vardır ve buna fazlaca düşkündürler. Aile bağları bu burçlarda da kuvvetlidir.



Boğa burcu kişiler, kararlı yapılarıyla dikkat çeker. Tensel temas onlar için vazgeçilmezdir. Dış görünüşleri konusunda özenli davranırlar, beğenilmeyi severler. Şarkı söylemek ve yemek yapmak onların olmazsa olmazıdır. Başak burçlarının en yaygın özelliği temizliktir. Dağınık bir ortam onlar için işkenceden farksızdır. Kişisel temizliğine ve yaşadığı yerin hatta bulunduğu her ortamın temizliğine dikkat ederler. Çalışmayı ve üretmeyi severler bu yüzden işkolik bir yapıları vardır. Oğlak burcunda olan bireyler, disiplinli kişilikleri ile ön plandadırlar. Yaptığı çoğu işte yalnız çalışmayı severler ve mükemmeliyetçi bakış açısına sahip oldukları için grup çalışmaları onları zorlar. Takdir edilmek onların zaafıdır bu yüzden küçük büyük demeden yaptıkları her işte titiz davranırlar.



Burçların Dairesel Hareketlerinin Bulunduğu Dereceler



4 grupta yer alan burçların genel özellikleri bu şekildedir. Burçların güneşin dairesel hareketlerinin bulunduğu dereceler şu şekildedir;



l Koç: 0 derecede bulunur. Hareketin başladığı yeri temsil eder.



l Boğa: 30 derecede bulunur.



l İkizler: 60 derece yer alır.



l Yengeç: 90 derecedir.



l Aslan: 120 derecededir.



l Başak: 150 derecedir.



l Terazi: 180 derecede bulunur.



l Akrep: 210 derecede yer alır.



l Yay: 240 derecede bulunur.



l Oğlak: 270 derecedir.



l Kova: 300 derecedir.



l Balık: 330 derece ile dairenin son bulduğu yerde bulunur.



Yükselen burçlar ise kişi doğduğunda güneşin doğma yönünde bulunan bölgeye göre belirlenir. Yani doğum saatiniz ve net tarihiniz yükselen burcunuzu belirler. Bazı kişiler kendi burçları kadar yükselen burçlarının da etkisini taşır ve özelliklerini gösterirler. Bu yüzden doğum tarihiniz ve saatinizden eminseniz yükselen burcunuza da bakmanızda fayda vardır.