Survivor 2020 sezonunun öne çıkan yarışmacılarından Derya Can seyirci tarafından merak edilmeye devam ediyor. Peki, Derya Can kimdir? Derya Can hangi sporla uğraşmaktadır? Derya Can kaç yaşındadır?  Survivor Derya Can kimdir? Ekranların fenomen yarışma

Survivor 2020 sezonunun öne çıkan yarışmacılarından Derya Can seyirci tarafından merak edilmeye devam ediyor. Peki, Derya Can kimdir? Derya Can hangi sporla uğraşmaktadır? Derya Can kaç yaşındadır? 

14 Milyon EMEKLİYE Müjdeler Geldi! Maaş Alan Emekliler İçin Son Kez 12000 TL Ödeme O Kurum Tarafından Yapılacak! 14 Milyon EMEKLİYE Müjdeler Geldi! Maaş Alan Emekliler İçin Son Kez 12000 TL Ödeme O Kurum Tarafından Yapılacak!


Survivor Derya Can kimdir?



Ekranların fenomen yarışması Survivor da heyecan ve gerilim yükselmeye devam ediyor. Ünlüler ve Gönüllüler takımındaki yarışmacılar arasında kıyasıya rekabet sürüyor. Zorlu ada şartlarının yanı sıra yarışmalarda da başarılı bir performans sergilemek zorunda olan yarışmacılar seyirciden tam destek alıyor. Ünlüler takımının dikkat çeken isimlerinden Derya Can ise performansıyla adından söz ettiriyor. 12 Ekim 1979'da Çanakkale'de gözlerini açan  Derya Can, Çanakkale Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünde eğitimini tamamladı.



8 yaşından itibaren profesyonel olarak sporla ilgilenmeye başlayan Derya Can, dünya serbest dalış rekortmeni olmayı başardı. 15 yaşında kadar tekvando branşında yoğunlaşan Derya Can, Milli Takımla birlikte Olimpiyatlara katıldı. Sualtı korkusunu yenmek için dalış yapmaya başlamasıyla birlikte hayatı tamamen değişti. İlk tüplü dalışını 15 yaşında gerçekleştirdi. 21 Eylül 2002 tarihindeyse serbest dalış alanında ilk madalyasını kazandı. Aynı zamanda da ilk dünya rekorunu kırdı. Dalış alanında 5 dünya rekoru bulunan Derya Can, 40'tan fazla Türkiye dalış rekorunun da sahibi oldu. Derya Can'ın,  Helen ve Mustafa Poyraz adlı iki çocuğu bulunuyor.



Kızı henüz 10 aylıkken serbest dalış alanında Türkiye rekoru kırarak dünya 3'üncüsü olmayı başardı. Yaşına rağmen sporla iç içe hayatını sürdürmesi kondisyonunun düşmemesini sağlıyor. Derya Can'ın son rekoruysa değişken ağırlıklı paletle 111 metreye dalması oldu. Survivor'ın kişiliğine en uygun yarışma olduğunu belirten Derya Can, asla pes etmeyen, hırslı ve azimli bir insan portresi çiziyor. Survivor'da en çok zorlandığı konunun çocuklarına duyduğu özlem olduğunu ifade eden Derya Can, sonuna kadar mücadele edeceğini ve kendisini rakipsiz gördüğünü belirtiyor.