Vatandaşlarımız tarafından enflasyon oranları oldukça merak ediliyor. 2021 yılındaki maaşların belirleyicisi olan enflasyon oranları açıklanması vatandaşlarımız için oldukça önemlidir.

Vatandaşlarımız tarafından enflasyon oranları oldukça merak ediliyor. 2021 yılındaki maaşların belirleyicisi olan enflasyon oranları açıklanması vatandaşlarımız için oldukça önemlidir. Vatandaşlarımız tarafından yapılacak olan araştırmalar 3 Ekim tarihinin yaklaşmasıyla birlikte daha da hızlandı. Vatandaşlarımız tarafından yapılacak olan araştırmalar devam ederken vatandaşlarımız ekim ayında enflasyon oranlarının ne olacak? Enflasyon oranlarına göre maaşlar nasıl değişecek? Gibi pek çok soruyu oldukça merak ediyorlar. Merak eden ve araştıran vatandaşlarımız için araştırmalar devam ederken bizde haber kaynağımızda detaylara yer verdik.

Piyasalar tarafından merakla beklenen oranlar açıklanacak. Vatandaşlarımız merakla açıklanacak oranları ve açıklanma tarihini bekliyorlar. Vatandaşlarımız tarafından yapılacak olan açıklamalar için vatandaşlarımız merakla bekliyorlar. Vatandaşlarımız açıklanan oranları güncel olarak anında öğrenmek için araştırmalara başladılar. Oldukça merakla beklenen oranlar 3 Kasım Salı günü açıklanacak. Veriler TÜİK tarafından açıklanacak. Açıklanacak olan enflasyon değerleri öncesinde AA’ tarafından yapılan beklenti anketi sonuçlandı. Ankete 17 tane ekonomist katıldı. Buna göre de beklenti ortalaması 2,01 oldu.  Vatandaşlarımız bu konu ile ilgili araştırmalarına devam ediyorlar.

Ekim enflasyonu ne olacak?

3 Kasım tarihinde açıklanacak olan Ekim ayının enflasyon değerleri vatandaşlarımız tarafından oldukça merak ediliyor. Merak eden ve araştıran vatandaşlarımız için güncel bilgilere haber kaynağımızda yer veriyoruz. Vatandaşlarımız için AA tarafından 17 ekonomistin katıldığı beklenti anketinin sonuçları tartışılıyor. Vatandaşlarımız Ekim ayında enflasyonunun ne olacağını ve bu enflasyon oranlarının Ocak ayındaki 2021 maaşlarını nasıl etkileyeceğini vatandaşlarımız oldukça merak ediyorlar. Vatandaşlarımız tarafından yapılacak olan araştırmalar devam ediyor.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler ekim ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin yüzde 2.01 artmasını bekliyorlar. AA’  Finans’ın, TÜİK tarafından 3 Kasım Salı günü açıklanacak olan ekim ayı enflasyonu için beklenti anketi 17 ekonomistin katılmasıyla yapıldı. Ekonomistlerin enflasyon oranları yüzde 2,01 ortalamayı buldu. Ankete katılan ekonomistlerin ekim ayı için enflasyon beklentileri de en düşük yüzdelerle 1,21 ya da en yüksek oranla 2,65 Aralığında yer alacaktır. Ekonomistlerin ekim ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 2,01) göre, bir önceki ay yüzde 11,75 olan yıllık enflasyonun yüzde 11,76'ya çıkacağı hesaplanıyor.

Enflasyon değerleri ne olacak?

Vatandaşlarımız açıklanacak olan güncel enflasyon değerlerini bekliyorlar. Açıklanacak olan ekim enflasyonunun da 3 Kasımda açıklanmasıyla birlikte ocak ayına doğru yavaş yavaş eksik parçalar tamamlanmaya başlıyor. Vatandaşlarımız ocak ayındaki memur ve emekli maaşlarında yapılacak olan zamları merak ediyorlar. Vatandaşlarımız için yapılacak olan zam oraları oldukça önemlidir. Vatandaşlarımız korona virüsün getirdiği ekonomik sıkıntılardan dolayı yapılacak olan zamlarla bir nebze olsun rahatlamak istiyorlar. Bunun için de vatandaşlarımız tarafından her geçen gün Ocak ayının da yaklaşmasıyla birlikte araştırmalar devam ediyor.

3 Kasım Salı günü de açıklanacak olan enflasyon değerleri ile birlikte vatandaşlarımız açıklanacak olan genel enflasyon oranlarına ve bununla birlikte de açıklanacak olan 2021 memur maaşlarına daha çok yaklaşmış oluyorlar. Korona virüsün getirdiği olumsuz etkilerle birlikte vatandaşlarımız gelecek olan zamlara daha çok odaklanmış durumdalar. Vatandaşlarımız 2021 emekli ve memur maaşlarında yüksel oranda bir zam yapılmasını talep ediyor. Araştıran ve merak eden vatandaşlarımız için güncel enflasyon oranları ve zam oranları açıklandığı zaman yine haber kaynağımızda paylaşacağız.