Devletten elektrik, doğalgaz ve su faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Devlet, faturasını ödemekte güçlük yaşayanların faturalarının yarısını üstlenecek! Koronavirüste 2021 Mart ayı itibariyle başlayan normalleşme dönemi, eko

Ev Almak Artık Daha Kolay! İşte %0.69 Faiz Oranlı Konut Kredisinin Getirdiği Avantajlar Ev Almak Artık Daha Kolay! İşte %0.69 Faiz Oranlı Konut Kredisinin Getirdiği Avantajlar
Devletten elektrik, doğalgaz ve su faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Devlet, faturasını ödemekte güçlük yaşayanların faturalarının yarısını üstlenecek! Koronavirüste 2021 Mart ayı itibariyle başlayan normalleşme dönemi, ekonomik etkilerini yeni yeni gösterecek. Ancak bu zorlu süreçte faturasını ödemekte zorlanan vatandaşlar kara kara düşünüyordu. Gelen son dakika iddiaların göre Elektrik, Doğalgaz ve Su faturalarına Devlet desteği gelecek. Elektrik, Doğalgaz ve Su faturalarıyla ilgili flaş gelişmenin tüm detayları haberimizin devamında sizlerle...

Geçtiğimiz yıl Çin’in Wuhan kentinden tüm Dünyaya yayılan Koronavirüs kısa sürede pandemi ilan edilmiş ve tüm Dünyada ağır hasarlar açmaya başlamıştı. Ülkemizde de geçen yıldan bu yana halen etkilerini sürdüren Koronavirüs pandemisinde, 2021 Mart ayı itibariyle yeni normalleşme dönemine geçildi. Bu süreçte emekliler, esnaflar ve vatandaşlar büyük ekonomik zorluklar da yaşadı. Halen daha devam eden ekonomik etkileri nedeniyle vatandaşların ekonomik sorunları da sürüyor. Bu çerçevede, elektrik, doğalgaz ve su faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlar da bir yandan araştırmalara devam ediyorlar. 2021 yılında Elektrik, Doğalgaz ve Su faturalarıyla ilgili önemli düzenlemenin detayları merakla beklenirken flaş gelişme yaşandı! Elektrik, Doğalgaz ve Su faturalarına Devlet’ten yüzde 50 ödeme desteği. Faturalarla ilgili flaş yardım müjdesinin tüm detayları haberimizde sizlerle...

Elektrik, Su ve Doğalgaz Faturalarının Yarısını Devlet Karşılayacak



Vatandaşın elektrik, su ve doğalgaz faturasına devlet desteği geliyor! Ekonomik parametreleri alt-üst eden Koronavirüs salgınının da etkisiyle bu zorlu dönemde ekonomik zorluk yaşayan, ihtiyaç sahibi ailelerin elektrik, su ve doğalgaz faturalarının yarısı Devlet tarafından karşılanacak. Ancak fatura yardımından yararlanabilmek için başvuru yapılması da gerekiyor.

Elektrik, su ve doğalgaz fatura desteğinden yararlanabilmek için başvuru yapılabilecek kurumların;

  • Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl-İlçe müdürlükleri,

  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları olması bekleniyor.


Vatandaşlar bu kurumlara yazılı dilekçeleri ve istenilen belgeleri de beraberinde teslim ederek başvurularını tamamlayabilecekler. Ardından inceleme süreci başlayacak. Yapılan başvuruda, gerekli kriterleri taşıyıp, ihtiyaç sahipliğini ispatlayan vatandaşların elektrik, su ve doğalgaz faturalarının %50’sine kadar Devlet desteği sunulacak.

Devlet, ihtiyaç sahibi ailelerin elektrik, su ve doğalgaz faturalarının yarısına kadarını karşılayacak. Söz konusu faturalardaki yardım, kullanım miktarına ve hanedeki kişi sayısına göre belirlenecek.

Başvuru için Aranan Evraklar Nelerdir?

Elektrik, su ve doğalgaz fatura yardımından faydalanabilmek için başvuru dilekçesi ile başvuru yapılmalıdır. Başvuru yapanlarda, başvuruyu yapan kişinin ve aynı evde yaşayan aile fertlerinin T.C Kimlik fotokopileri, aynı zamanda güncel elektrik, su ve doğalgaz faturaları bulunmalıdır.

Elektrik Fatura Desteği Su ve Doğalgaz Faturalarına da Yansıyacak



Halihazırda elektrik faturaları için PTT aracılığıyla sunulan fatura destekleri, Su ve Doğalgaz faturaları için de genişletilecek. Özellikle belediyeler bünyesinde toplanan su faturalarında, daha önce birçok Belediye askıda fatura uygulaması dahi başlatmıştı. Söz konusu yardım kampanyalarının da yaygınlaştırılması gündemde. Öte yandan Belediyeler, pandemi sürecinin ardından su faturaları için indirim yoluna da gidebilir.

Soğuk geçen kış aylarının geride bırakılmasıyla birlikte Doğalgaz faturalarında da kendiliğinden düşüş yaşanacak. Bu yıl aşırı soğuk hava dalgasının etkisine giren ülkemizde, bir günlük doğalgaz tüketim miktarı rekor kırmıştı. Ancak şimdi Mart ve ilerleyen aylarda sıcaklıkların artmasıyla birlikte ülke genelinde tüketicilerin doğalgaz faturaları düşüşe geçecek. Doğalgaz faturalarına da %50 Devlet desteği imkanının getirileceği iddiaları da gündeme gelince vatandaş peş peşe müjde yaşayacak.

Elektrik fatura desteği, 2021 yılında PTT üzerinden ödenmeye de devam ediyor. PTT, Elektrik Faturaları ile ilgili başvuruları olumlu sonuçlanan vatandaşların faturalarını teslim alarak gerekli kesintiyi yapıyor. Aynı yöntemle Su ve Doğalgaz faturalarında da indirim beklentisi bulunuyor.