Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partililere hitap etti. Türkiye'nin geleceğini Avrupa Birliği (AB) ile gördüğünü ve kendilerini AB ile yola devam etme arzusu içerisinde gördüklerini belirten Erdoğan, 'Avrupa Birliği ayrımcılık ya

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partililere hitap etti. Türkiye'nin geleceğini Avrupa Birliği (AB) ile gördüğünü ve kendilerini AB ile yola devam etme arzusu içerisinde gördüklerini belirten Erdoğan, 'Avrupa Birliği ayrımcılık yapmamalı, biz geleceğimizi AB'de görüyoruz. En azından Türkiye düşmanı olanlarla bir olmamalı' diye konuştu.

Türkiye'nin hiçbir ülke ile diplomatik yolla görüşüldüğünde çözülemeyen sorun ve sıkıntısının olmadığına değinen Erdoğan, "Türkiye'nin ABD ile müttefik olarak bölgesel ve küresel tüm meseleleri çözmek için birlikte çalışması arzusu içerisindeyiz" dedi.

ABD Başkanı Biden'ın göreve başlaması ile birlikte S-400 sistemlerinin iade edilmek zorunda kalabileceği, aksi durumda CAATSA yaptırımlarının uygulanabileceği belirtilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'diplomasi ile çözülemeyen meselemiz yoktur' açıklaması dikkat çekti.