Hane içerisinde ağır hasta, yaşlı ve engelli birey bulunan vatandaşlar için devlet tarafından evde bakım maaş ödemesi yapılıyor. Pek çok vatandaş tarafından haziran ayı ödemeleri araştırılmaya başlandı.

Hane içerisinde ağır hasta, yaşlı ve engelli birey bulunan vatandaşlar için devlet tarafından evde bakım maaş ödemesi yapılıyor. Pek çok vatandaş tarafından haziran ayı ödemeleri araştırılmaya başlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından verilen maddi destek evde bakım parasına başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız için engelli ibareli sağlık raporunun bulunması önemli unsurlar arasında bulunuyor. Ayrıca hane içerisinde bulunan kişi başı gelirin istenen oranda olması da önemli unsurlar arasında bulunuyor. Haziran ayının gelmesiyle birlikte her ay illere göre yatacak olan maaş ücret detaylarının araştırmaları yapılıyor.



5 Haziran'a kadar yatacak!



Evde Bakım maaşları haziran ayında 5 Haziran'a kadar yatacak.

14 Milyon EMEKLİYE Müjdeler Geldi! Maaş Alan Emekliler İçin Son Kez 12000 TL Ödeme O Kurum Tarafından Yapılacak! 14 Milyon EMEKLİYE Müjdeler Geldi! Maaş Alan Emekliler İçin Son Kez 12000 TL Ödeme O Kurum Tarafından Yapılacak!


Engelli bakım aylığı maaşı yatan iller hangileri? 2 Haziran evde bakım maaşı yattı mı? Gibi pek çok soru sık sık gündemimizde yer alarak vatandaşlarımız konuya ilişkin detayları merak ediyor. İşte tüm detaylar…



Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından her ay vatandaşlarımız için maddi destek ödemeleri sağlanıyor. 2 Haziran 2020 tarihi itibariyle evde bakım maaşının yattığı iller araştırılarak sık sık gündemimizde bulunuyor. Bu ücretten faydalanmak isteyen vatandaşlarımız Aile ve Sosyal politikalar il Müdürlüğüne başvurularını gerçekleştirme olanağına sahip olabilmektedir. Faydalanan yaşlı engelli ve bakıma muhtaç kişiler bakan vatandaşlar için il il ödenen tutarlar merak edilerek araştırılmaya devam ediyor. Sorgulama ekranı ve listesi ile ilgili detayları haberimizden öğrenme fırsatını elde edebilirsiniz. Evde bakım aylığı, engelli maaşı ve yaşlılık aylığı ile ilgili tüm detayları haberimizde öğrenebilirsiniz…



2 HAZİRAN 2020 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLERİN LİSTESİ!



Evde bakım maaş ödemesi gerçekleşen illerin listesi; Evinde hastası ya da ağır engelli kişiler bulunan vatandaşlar bu ödenekten faydalanabilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvuru yapması gerekiyor. Engelli bireylerin yakınları, hastanelerin sağlık kuralları doğrultusunda alması gereken ağır engelli ibareli sağlık raporu ile birlikte eve giren kişi başı gelirin istenilen oran ile doğru orantılı bir şekilde olması şartı önemli unsurlar arasında bulunmaktadır. Böylelikle devlet tarafından sağlanan maddi destekten yararlanma olanağına sahip olabilirsiniz.



EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?



Evde bakım aylığı ödemelerini sorgulamak isteyen vatandaşlar e Devlet üzerinden sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. T.C. kimlik numaranız ile birlikte e Devet şifrenizi kullanarak giriş yapma olanağına sahip olabilirsiniz. Arama kısmına ‘’Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgilerini Sorgulama’’ yazarak açılan sayfa üzerinde maaş ödemeleri ile alakalı olan tüm detaylara ulaşma olanağına sahip olabilirsiniz. Engelli evde bakım bilgileri sorgulama özelliği sayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulabilirsiniz.



Yeni yıl içerisinde memur maaş katsayısı doğrultusunda 65 yaş aylığı, engelli yardımı, evde bakım parası gibi pek çok sosyal yardım ödemelerine de zam geleceği açıklandı. Sosyal yardım ödemelerinde yapılan zam oranı 5,49 olarak belirlendi.



EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?



Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:



1) Gelir kriterlerinin uygun olması,



2) Bakıma muhtaçlık kriteri,



3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.



Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dâhil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgâhının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' başvuru yapılıyor.