İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkması nedeniyle soruşturma açıldığını iddia etmişti. Akşener iddiasını, katıldığı bir televizyon programında ortaya attı.

İcralık ve hacizlik olanlar için son şans! TBMM onayından geçti ve borçlar silinecek! İcralık ve hacizlik olanlar için son şans! TBMM onayından geçti ve borçlar silinecek!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkması nedeniyle soruşturma açıldığını iddia etmişti. Akşener iddiasını, katıldığı bir televizyon programında ortaya attı. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin durumu doğruladığını bildiren Akşener, konuyla ilgili müfettiş görevlendirildiğinin altını çizdi.


O afişlerle ilgili müfettiş görevlendirildi


Akşener'in iddiası sonrası İçişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi. Açıklamada Akşener'in bahsettiği gibi, İmamoğlu'nun bölücülükle suçlandığı iddialarının yanlış olduğu vurgulandı. İBB'nin afişlerinde geçen "Ya kanal ya İstanbul" söylemleriyle ilgili müfettiş görevlendirildiği bildirildi.


Soruşturma İmamoğlu'nun şahsına değil!


Bir devlet projesi olan Kanal İstanbul hakkında belediyenin kurumsal kimliği kullanılarak yapılan yoruların yanlış olduğu bildirildi. İBB'nin kimliği altında siyasi alana geçen afişler kullanmanın "idarenin bütünlüğü ilkesine" aykırı olduğunun saptandığı ifade edildi. Bu nedenle araştırma ve ön inceleme yapılmasının gerekli görüldüğü aktarıldı.

Bakanlıktan gelen açıklamada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kişisel görüşleri ve açıklamalarının soruşturma konusu olmadığı bildirildi. Müfettiş görevlendirilen alanın İmamoğlu değil, İBB'nin kurumsal kimliği olduğu ifade edildi.