Dijital araçlar hayatımızın tüm alanlarına girdiğinden beri dünyadaki değişimi ve gelişimi her zamankinden fazla hisseder olduk.

Dijital araçlar hayatımızın tüm alanlarına girdiğinden beri dünyadaki değişimi ve gelişimi her zamankinden fazla hisseder olduk. İstediğimiz zaman, dilediğimiz konuda her türlü bilgiye ulaşabiliyor, interaktif kanallar sayesinde bireysel olarak aksiyon alabiliyoruz. Tüm bunların yanında,günümüz çalışan profilinin fiziki ortamlara bağlı kalmadan mobil çalışmaya çok daha yatkın olduğunu görüyoruz.  Bu kadar hızlı değişim karşısında, iş hayatında iletişim modellerimiz, haliyle iş yapış şekillerimiz de değişiyor, zamanımızı daha iyi yönetecek, maliyetlerimizi düşürecek akıllı çözümler aramaya başlıyoruz.



Personel Devam Kontrol Sistemlerinde Bulut Dönüşümü ve Ötesi



Dijitalleşmenin hızlanması ve internetin tüm yaş gruplarınca kullanılmaya başlanması yeni iş modellerinin ortaya çıkmasına neden oluyor. İnternet ağı ve kullanımı arttıkça işletmeler bunu fırsat bilip geleneksel ve fiziki yöntemler yerine maliyeti daha az, kullanımı daha esnek olan bulut tabanlı sistemlere yatırım yapmaya başladılar. Bilgiye istenilen yerden ulaşılması, bulut tabanlı teknolojilerde 3 özeliği ortaya çıkarmaktadır: Kullanım kolaylığı - esneklik, internet olan her yerin yeterli olması ve veriler için depolanabilir alan sunması - düzenli büyük verilerin saklanmasına olanak vermesidir.  Bu özelliklerle PDKS, birkaç farklı yerde faaliyet gösteren işletmeler için oldukça verimlidir. Bulut tabanlı PDKS, cihazlardan ya da cep telefonundaki uygulamadan çalışan hareketlerini otomatik olarak bulut sisteme işlemesi insani hataları önlerken operasyon maliyetlerini de azaltmış olur.





Personel devam kontrol sistemleri en temel amacı, işyeri personelinin, öğrencinin, çalışanların ve ziyaretçilerin giriş-çıkış bilgilerini kayıt altında almasıdır. Geleneksel tarzda personel devam kontrol sistemine excel tablosu oluşturmak ya da kart okutmak gibi örnekler verilebilir. Ancak bu yöntemler beklentiyi pek de karşılayamamaktadır çünkü bu sistemlerde bahsedilen çalışanın gerçekten o olduğunu kanıtlayan bir ibare yoktur. Örneğin; işyerinizde sizin yerinize bir başkasının kart okutması ya da kartınızı evde unutmanız durumunda problemler yaşamanız olasıdır. Tüm bu olaylar, puantajı dolayısıyla çalışan ücretlerini etkileyen kritik konulardır. Bunun yanında işletmenin tüm çalışanlarına gerçek veriler dahilinde adil davranması ve yanlış veri aracılığıyla hak ihlali yapmaması gerekir.



İdenfit PDKS İnsan Kaynakları Departmanının Yükünü Azaltıyor.



Idenfit gibi yeni nesil, bulut tabanlı yazılımlar bu aşamada yüksek maliyetli yatırımlar yapmadan işiniz ve çalışanlarınız hakkında en doğru veriyi elde edip, takip ve raporlama süreçlerini sorunsuz yönetmenize olanak sağlıyor.



Idenfitgeleneksel yöntemlerden farklı olarak PDKS alanında en yeni teknolojileri kullanıyor; gerçek zamanlı veriyi, mobil ve tablet cihazlar aracılığıyla ya da parmak okuma, yüz tanıma ve kart okuyucu teknolojileri üzerinden alarak sisteme aktarıyor ve bu verileri bulut tabanında saklıyor. Idenfit yeni nesil ik teknolojileriyle, manuel işlemleri mümkün olduğunca azaltarak sistemin tüm modüllerde baştan sona sorunsuz şekilde çalışmasını sağlıyor.



Birbirini tamamlayan bulut tabanlı modülleriyleİdenfit insan kaynakları yönetim yazılımı, tek bir çatı altında çalışanlarınızın tüm personel kayıtlarını, puantaj, performans, evrak ve tanımlanma işlemlerini bulabileceğiniz bulut tabanlı bir platformdur. Sistem, anlık veri girmeye, güncellemeye izin veren yapısıyla şeffaf bir yönetim modeli sunar.

Halkbank Borçları Olanları İlgilendiren Bir Duyuru Yaptı, 170.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek! Halkbank Borçları Olanları İlgilendiren Bir Duyuru Yaptı, 170.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek!


IdenfitPersonel Devam Kontrol Sistemiyle zamandan tasarruf ederek maaş hesaplayabilir ve manuel girişten dolayı oluşabilecek yasal yaptırımları azaltabilirsiniz. İhtiyaç duyulduğunda ilgili birimlere ya da resmi makamlara vermek amacıyla, geriye dönük datalar talep edebilir ve puantaj sisteminizin raporunu alabilirsiniz. Bu raporlar arasında, çalışan listesi, işe gelmeyenler, işten erken çıkanlar, izinliler, günlük ve aylık puantaj raporları, çalışan vardiyaları, eksik veya fazla mesai raporlarını bulabilirsiniz.



Idenfit PDKS Yazılımında Ön Plana Çıkan Bazı Özellikler,


 




  • İnternete bağlanabilen tüm cihazlardan sisteme giriş yapabilirsiniz.

  • Sisteme 7/24 erişim sağlayabilirsiniz.

  • Yazılım sayesindekullanıcılar GPs, wifi, beacon, nfc ve Qr doğrulama yöntemlerini kullanarak mobil cihazları ile sistemde tanımlanarak giriş-çıkış işlemlerini yapabiliyorlar.

  • Panel kullanıcı dostu ve pratiktir. Panel ana ekranında çalışanlarınızın giriş çıkışları, izinleri, devamsızlık gibi durumları rakamlara boğulmadan açıklayıcı bir şekilde görebilirsiniz.

  • Resmi izinler ve tatil günleri sistemde otomatik olarak kayıtlıdır.

  • Cihazlar üzerinden otomatik alınan veriler dışında manuel olarak veri eklemesi yapabilir ve listelerde güncelleme yapılabilir.

  • Panelinizi özelleştirebilir, tanımlanan formatlarda kayıtları görüntüleyebilirsiniz.

  • Anlık mesaj ve bildirimler sayesinde tam zamanında istenilen kişiden veya birimden haberdar olabilirsiniz.

  • Sistemde personel özlük takibi yapabilirsiniz.

  • Puantaj hesaplamasını sorunsuz ve operasyon maliyeti ve zaman kaybı olmadan yapabilirsiniz.

  • Çalışanlarınızın performans değerlemesini 360 derece yapabilirsiniz. Hedef ve yetkinlikler kısmına dilediğiniz kadar başlık açabilirsiniz.

  • İşletmelerin büyüklüğü ne olursa olsun her türlü çalışan sayısına uygulanabilir.

  • Sistem üzerinden geçmişe yönelik belge talep edebilirsiniz ya da izin istemi gibi ofise gelmeden ulaştırmak istediğiniz rapor ya da belgeleri ilgili birimlere ulaştırabilirsiniz.

  • Sistemden anlaşılır ve kolay okunur rapor çıktıları alabilirsiniz.

  • Sistemde çalışanların özlük bilgileri dışında sağlık durumlarını içeren dataları da işleyebilir ve saklayabilirsiniz.

  • Yazılım bulut sistemli olduğu için verileri saklamak için dosyalar açmanız gerekmez.

  • İdenfit PDKS, insan kaynakları yönetimini tek bir çatı altında toplar ve İK departmanının iş yükünü azaltır.

  • Daha fazla ürün bilgisi ve içerik için idenfit.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.