İŞKUR iş alanları yayınlamasıyla birlikte işsiz olan vatandaşlar için iş sağlamak amacıyla birbirinden farklı projeler ile vatandaşların karşısına çıkmaktadır. Özellikle korona virüs salgın hastalığı sebebiyle işsiz kalan vatandaşlar bu müjdeli haber doğ

İŞKUR iş alanları yayınlamasıyla birlikte işsiz olan vatandaşlar için iş sağlamak amacıyla birbirinden farklı projeler ile vatandaşların karşısına çıkmaktadır. Özellikle korona virüs salgın hastalığı sebebiyle işsiz kalan vatandaşlar bu müjdeli haber doğrultusunda sevindirici haberi aldı. İŞKUR tarafından TYP olarak tanımlanan süreç doğrultusunda vatandaşlar 9 ay süre ile birlikte sigortalı olarak çalışma fırsatını bulabilecek.



TYP sistemine katılmak isteyen ve ayın belirli dönemlerinde açılan iş ilanlarına işsiz olan vatandaşlar başvurularını yaparak katılma hakkını bulabilmektedir. TYP başvurularını ileten bireyler belirtilen süre içerisinde gelir elde etme olanağına sahip olabilmektedir. İŞKUR üzerine kayıt olarak başvuru işlemlerini doğrudan halletme fırsatını bulabilirsiniz. Başvuru yapmak isteyen ve İŞKUR’a kayıt olmak isteyen bireyler iskur.gov.tr adresi üzerinden internet şubesi ekranını kullanarak kaydını tamamlayabilmektedir.



İŞKUR vatandaşlarına sunmuş olduğu bu güzel haberler her geçen gün artış göstermesiyle birlikte bu zorlu süreç içerisinde işsiz kalan bireylere umut ışığı doğuyor. İŞKUR TYP programları doğrultusunda meslek sahibi olmayan vatandaşlar için meslek öğrenme ve sigortalı olarak çalışmasına izin veriliyor. Böylelikle İŞKUR projelerini geliştirerek Türkiye İş Kurumu bünyesince ‘’ Toplum Yararına Programı’’ en özel programları ile vatandaşlara sunulmaktadır. Vatandaşlar için açılan bu kapı ile işsiz kalan vatandaşlar başvurularını kolay bir şekilde yapabilecek.



İŞKURDAN OLAĞANÜSTÜ FIRSAT GELİYOR!



İŞKUR TYP programı dâhilince işsiz kalana vatandaşlara bu zorlu süreç de destek oluyor. İşsizliği önlemek ve istihdamı sağlamak amacıyla İŞKUR iş bulma sürecinizi kolaylaştırma fırsatını sunuyor. Böylelikle kişiler geçici dahi olsa gelir elde etme olanağına sahip oluyor ve zor günlerinde bu destekten yararlanma fırsatını buluyor. Peki TYP programına katılma şartları nedir? TYP nedir?



TOPLUM YARARINA PROGRAM NEDİR?



TYP İşsizliğin yoğun olduğu dönemler içerisinde toplumun yararına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen programlar arasında bulunmaktadır. Böylelikle işsizlik önlenecek ve istihdamı arttırma çabasına girilmiş bulunmaktadır. Özellikle uzun süren işsizlik dönemleri içerisinde kişilerin çalışma hayatları boyunca yaşadıkları alışkanlıklar ve disipline kavuşmasını amaçlayarak TYP programları düzenlenmektedir. Ayrıca kısa bir süreliğine de olsa program dahilince sigortalı olma hakkını kazanabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz. Böylelikle gelir elde etme fırsatını da bulabilirsiniz.

TC KİMLİK yazarak mesaj gönderin! QNB Finansbank SMS ile kredi başvurusu yapanlara 100.000 TL verecek! TC KİMLİK yazarak mesaj gönderin! QNB Finansbank SMS ile kredi başvurusu yapanlara 100.000 TL verecek!


TYP KATILIM ŞARTLARI NELERDİR?



İŞKUR tarafından belirlenen bu uygulama İŞKUR ofisleri üzerinden bizzat ya da İŞKUR e şube aracılığı ile online olarak başvuru yapma fırsatını bulabilirsiniz. Peki başvuru yapan kişiler için belirlenen şartlar nedir?




  • Kişilerin İŞKUR'a kayıtlı olan işsizler arasında yer alması gerekir. Başka bir ifadeyle; başvuru sahiplerinin İŞKUR sisteminde iş arayan kaydı olmalıdır.

  • Başvurusunu iletecek kişilerin 18 yaşını tamamlamış olmaları şarttır.

  • Vatandaşların emekli veya malul aylığı olmamalıdır.

  • Kişilerin Açık öğretim ve açık lise hariç olmak üzere öğrenci olmaması gerekir.