Formula 1'de sezonun 14'üncü yarışı olan Türkiye Grand Prix'si hafta sonu İstanbul'da gerçekleştirilecek. Yarın 15.

Formula 1'de sezonun 14'üncü yarışı olan Türkiye Grand Prix'si hafta sonu İstanbul'da gerçekleştirilecek. Yarın 15.00'te sıralama turları, pazar günü 13.10'da ise yarışın gerçekleşeceği bildirildi. Yarışın 58 tur üzerinden gerçekleştirileceği ve seyircisiz olacağı öğrenildi. Yarış öncesi pilotlar piste alışmak için antrenmana çıktı ancak kötü bir sürprizle karşılaştı.


Leclerc, dubalara çarptı


Pilotlar saat 11.00'de antrenman yapacakları piste çıktı. Antrenmanın başlamasından az bir süre sonra Ferrari pilotu Charles Leclerc kenardaki dubalara çarptı. Pistin şartlarından dolayı kırmızı bayrak çıkarıldı ve seansa 10 dakika ara verildi.


Pilotlar yol tutuşundan şikayetçi


Pist hakkında açıklama yapan Red Bull pilotu Max Verstappen, sanki buzlu bir yolun üstündeymiş gibi hareket ettiklerini söyledi. 8'inci viraj için boyunluk kullanmayacağını kaydeden Verstappen, bunun yerine boynunun düşmesini tercih edeceğini aktardı. Haas pilotu Kevin Magnussen ise pistin çimlerde sürmek gibi hissettirdiğini ve yol tutuşunun bir hayli düşük olduğunu ifade etti.


Fatih Altaylı: Asfalt gereğinden fazla kaygan!


Antreman için yeterli yol tutuşu olmadığını aktaran Lewis Hamilton'a gazeteci Fatih Altaylı'dan da destek geldi. Altaylı, pistin pilotları zorladığını ve pilotların bu duruma alışmaya çalıştıklarını kaydetti.