Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak sorusu milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. E-devlet üzerinden kısa çalışma ödeneği sorgulama işlemi nasıl yapılır? Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle kısa çalışmanın uygulandığı işyeri ve işletmelerde ça

Kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak sorusu milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. E-devlet üzerinden kısa çalışma ödeneği sorgulama işlemi nasıl yapılır? Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle kısa çalışmanın uygulandığı işyeri ve işletmelerde çalışanlara yönelik Devlet destekleri sağlanmaya devam ediyor. Bu süreçte, istihdama devam şartıyla işveren ve işçinin korunması için Kısa Çalışma Ödeneği devreye alınmıştı. Kısa Çalışma ödeneği için başvurular devam ederken milyonlarca çalışan da kısa çalışma ödeneği ödemeleri için araştırmalarına başladı. Kısa çalışma ödeneği ne zaman ödenecek, sorgulama işlemi nasıl yapılır? Kısa çalışma ödeneği sorgulama ekranı haberimizin devamında sizlerle!



Koronavirüs salgınının ekonomiye ve istihdama yönelik olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için devreye alınan Kısa Çalışma Ödeneği için araştırmalar sürüyor. Kovid-19 yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle kısa çalışmanın uygulandığı işyeri ve işletmelerde çalışanlara Devlet tarafından maaş desteği veriliyor. Bu süreci en az hasarla atlatmak için çalışanlara yönelik işçi ve işvereni koruyan Kısa Çalışma Ödeneği devreye alınmıştı. E-Devlet üzerinden Kısa Çalışma ödeneği sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz. Başvurular E-Devlet'ten alınmaya devam ederken, ödemeler PTT şubeleri üzerinden gerçekleştiriliyor. Diğer taraftan İŞKUR resmi internet adresinden IBAN bilgilerinizi kayıt ederek PTT şubelerine gitmeden Kısa çalışma ödeneği ödemelerini IBAN üzerinden kendi banka hesabınıza da yönlendirebilirsiniz. İban kayıt eden hak sahiplerinin ödemeleri banka hesaplarına gerçekleştirilecek. Peki İşkur kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak? Kısa çalışma ödeneği sorgulama ekranı!

Yarından Sonra DENİZBANK Şubelerine Gidenler 70.000 TL Ödeme Alabilecek! Yarından Sonra DENİZBANK Şubelerine Gidenler 70.000 TL Ödeme Alabilecek!


KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE BAŞVURU NASIL YAPILIR?



An itibariyle 3,5 milyondan fazla çalışan için 300 bine yakın firmanın başvurduğu kısa çalışma ödeneğine başvurular İşkur üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyen işveren, ilgili belgeleri de içeren talebini, İşkur biriminin elektronik posta adresine göndererek başvuruyu tamamlıyor. https://www.iskur.gov.tr/isveren/kisa-calisma-odenegi/basvuru-icin-gerekli-belgeler-ve-il-iletisim-adresleri adresinden İşkur e-posta adreslerini ve başvuru evrakları ile başvuru formunun nereye gönderileceğini öğrenebilirsiniz. Evrakların fiziken İşkur şubelerine giderek teslim edilmesi gerekmiyor.



KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?



Kısa çalışma ödeneği tutarı; sigortalının son 12 aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama brüt kazancının %60'ı olarak belirlenir. Asgari ücretli bir çalışan için kısa çalışma ödeneği 1.752 TL iken brüt maaş üzerinden yapılacak hesaplama çerçevesinde 4.380,99 TL tavanını geçemeyecektir. Asgari ücretli bir çalışan kısa çalışmanın uygulandığı işyerinde, Kovid-19 süresince 3 aylık süreçte aylık 1.752 TL kısa çalışma ödeneği alabilecektir.



KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA!



İşkur Kısa çalışma ödeneği sorgulama işlemi E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. E-Devlet üyeliğinize giriş yaptıktan sonra arama kısmına  "İşsizlik Ödeneği/İş Kaybı Tazminatı Sorgulama" yazarak aratıp karşınıza çıkan butona tıklayarak İşkur kısa çalışma ödeneği sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz.



İŞKUR KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!



KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN ÖDENECEK?



İşkur kısa çalışma ödeneğinde ödemeler, her ayın 5. gününde yapılacak. Belirtildiği üzere İŞKUR'un resmi internet sitesinden IBAN bilgisini kaydedenler ve güncelleyenler için ödemeler, banka hesaplarına otomatik olarak gerçekleştirilecek. Bu süreçte Iban bilgisi kayıt etmeyen hak sahiplerine ödemeleri PTT şubeleri üzerinden ancak Kovid-19 salgını geçtikten sonra PTT şubeleri faaliyete geçtiği günden itibaren gecikmeli olarak yapılabilecek.