Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüs tüm dünyayı etkisi altına almasıyla birlikte ülkemiz de kendini gösterdi. Ancak her geçen gün korona virüsüne karşı alınan önlemler farklılık göstererek yenileri ekleniyor.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüs tüm dünyayı etkisi altına almasıyla birlikte ülkemiz de kendini gösterdi. Ancak her geçen gün korona virüsüne karşı alınan önlemler farklılık göstererek yenileri ekleniyor. Son zamanlar korona virüsüne karşı alınabilecek en yeni tedbirler nelerdir? Sorusu tüm dünya üzerinde birçok kişi tarafında merak ediliyor. Aynı zamanda dünyanın dört bir yanında etkisini göstermeye devam eden korona virüsüne karşı alınabilecek en yeni tedbirler Sağlık bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı.



Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada ‘’ korona virüsü nedeniyle birlikte kesin ya da olası bir ihtimalle gerçekleşme imkânına bağlı olarak kararın oldukça hızlı verilebilmesi amacı ile mümkün mertebe muayene ile sonuç verilmesini otopsi işlemi uygulanmaması gerektiği ’’ ifadelerini kullandı.



Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu açıklamalar doğrultusunda korona virüs ölümlerinin sebeplerine bağlı olarak akciğer ve diğer organların içerisinde virüs bulunabildiğine dair bilgiler verildi. Otopsinin mümkün olduğunca negatif basınçlı salonlar da yapılma gerektiği vurgulandı. Otopsi işlemlerinin iyi hava alan ve gereken tüm koruma adına gerekli önlemlerin alınmasının ardından otopsi işlemlerinin gerçekleşmesi gerektiği belirtildi. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan önlemler arasında enfeksiyon kontrol önlemleri çalışmaları bulunmasıyla birlikte korona virüs salgının seyri açısından bilimsel gelişmeleri takip etmek amacıyla gerekli tedbirlere yeni önlemler alınmıştır. Böylelikle alınan en güncel tedbirleri haberimiz de bulabilirsiniz…

Halkbank Borçları Olanları İlgilendiren Bir Duyuru Yaptı, 170.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek! Halkbank Borçları Olanları İlgilendiren Bir Duyuru Yaptı, 170.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek!


Korona virüs Ölümlerinde Otopsi İşlemi İçin Yeniden Düzenlenen Maddeler Hangileridir?



Korona virüs ölümleri için otopsi işlemleri yapılanması için yeni düzenlenen maddeleri sizler için sıraladık. Korona virüse bağlı olarak gerçekleşen ölümlerin genellikle ölü muayenesi ile karar verilme ve otopsi işlemlerin gerçekleşmemesi Sağlık Bakanlığı tarafından önerilmektedir. Bu kapsam korona virüse karşı alınabilecek en yeni tedbirler şu şekildedir;




  • Otopsi işlemlerinin gerçekleşmesi durumunda en az kişi sayısı görev alması gerekmektedir.

  • Otopsi işlemlerini gerçekleştirecek olan görevli de; su geçirmez önlük, N9 ve FFP2 maske, gözlük, çift eldiven maskeleri içeren kişisel koruyucu ve yüz siperliği gibi ekipmanların kullanılması önemlidir.

  • Ceset torbasının dışını dezenfekte etmek için çamaşır suyu kullanılmalıdır.

  • Otopsi işleminin gerçekleşmesi durumunda kullanılan malzemeler muhakkak otopsi işlemlerinin hemen ardından temizlenmesi ve steril bir duruma getirilmesi gerekir.

  • Otopsi işlemlerinin gerçekleştiği çevresel yüzeyler için öncelikle, su ve deterjan ile dikkatli ve özenli bir şekilde temizlenmesi önerilmektedir. Aynı zamanda temizlik yapıldıktan sonra da en az 10 dk. boyunca sulandırılmış çamaşır suyunda ya da yüzde 70 alkol ile bekletilerek dezenfekte işleminin gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda hastanede kullanılan yüzey dezenfektanları ya da klor tabletlerin kullanım talimatlarına uygun bir şekilde de dezenfekte işlemlerini gerçekleştirme fırsatını bulabilirsiniz.

  • Ancak dikkatli olmanız gereken unsur personel, dezenfektasyon sularının hazırlığı aşamasında solunum ve göz koruması için gerekli kişisel koruyucu ekipmanları kullanmanız gerekecektir. Böylelikle kendinizi daha iyi koruma altına alabilirsiniz.

  • Otopsi işlemlerini gerçekleştirirken ortaya çıkmış olan atıklar, tıbbı atık yönetmenliğine uygun olarak atılma işlemi gerçekleştirilmesi de önemli unsurlar arasında bulunmaktadır.