Milyonlarca adayın katıldığı KPSS Lisans sınavında sonuç heyecanı başladı! Binlerce aday KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS Lisans sonuçları ne zaman belli olacak? Sorularının yanıtını araştırıyor. 6 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen KP

Ev Almak Artık Daha Kolay! İşte %0.69 Faiz Oranlı Konut Kredisinin Getirdiği Avantajlar Ev Almak Artık Daha Kolay! İşte %0.69 Faiz Oranlı Konut Kredisinin Getirdiği Avantajlar

Milyonlarca adayın katıldığı KPSS Lisans sınavında sonuç heyecanı başladı! Binlerce aday KPSS lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS Lisans sonuçları ne zaman belli olacak? Sorularının yanıtını araştırıyor. 6 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilen KPSS lisans oturumunun ardından şimdi gözler ÖSYM'de! ÖSYM'nin KPSS Lisans sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacağı merak ediliyor. ÖSYM KPSS 2020 Lisans sonuçlarını ne zaman açıklayacak? KPSS Lisans sonucu sorgulama ekranı. Detaylar haberimizde sizlerle...



2020 yılı KPSS Lisans sınavı, 6 Eylül 2020 tarihinde icra edildi. Başarılı şekilde tamamlanan sınavın ardından gözler ÖSYM'ye çevrildi. Sınava katılan binlerce aday, KPSS Lisans sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2020 KPSS Lisans sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak? ÖSYM 2020 KPSS Lisans sonuçları sorgulama ekranı açıldı mı? Soruları yanıt arıyor.



Binlerce aday heyecanla KPSS-Lisans sonuçlarının açıklanmasını ve atamalar için tercih yapmayı bekliyor. Her yıl gerçekleştirilen KPSS lisans sınavı bu yıl 6 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilmişti. ÖSYM, 2020 KPSS - Lisans sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi de belirledi ve ilan etti! 



2020 KPSS LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? KPSS LİSANS SONUÇ SORGULAMA EKRANI!



KPSS Lisans sınavının sonuçları 22 Ekim 2020 tarihinde açıklanacak! ÖSYM tarafından yapılan duyuruda 2020 KPSS-Lisans sınav sonuçlarının 22 Ekim tarihinde açıklanacağı ve adayların erişimine açılacağı belirtildi.



Ancak geçmiş yıllarda ve daha önce icra edilen sınavlarda da olduğu üzere ÖSYM, bazı durumlarda sınav sonuçlarının ilanını erken bir tarihe çekebiiyor. Yoğunluk yaşanmaması durumunda KPSS Lisans sınav sonuçları da ilan edilen 22 Ekim 2020 tarihinden yaklaşık 1 hafta önceye kadar açıklanabilir. Ancak en kötü ihtimalde KPSS lisans sınavının sonuçları 22 Ekim 2020 tarihinde kesin olarak açıklanacak. 



KPSS A VE B GRUBU KADROLARI HANGİ GÖREVLERE ATANABİLİR?



KPSS A grubu için atamalar; Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atanacak kadrolar için gerçekleşmektedir. 



KPSS B grubunda ise; 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevler için atama mümkün hale gelmektedir.