Kuruluş Osman aksakallılar kimdir kuruluş Osman aksakallılar lideri olarak karşımıza çıkacak olan Cüneyt Arkın'ın diziye dahil olması sonrasında aksakallılar aksaçlılar Çok meraklı aranıyor.   Bu akşam Atv ekranlarında saat 20.

Kuruluş Osman aksakallılar kimdir kuruluş Osman aksakallılar lideri olarak karşımıza çıkacak olan Cüneyt Arkın'ın diziye dahil olması sonrasında aksakallılar aksaçlılar Çok meraklı aranıyor.  Bu akşam Atv ekranlarında saat 20.00 itibarı ile yeni sezonuna başlayacak olan kuruluş Osman dizisine dahil olan efsane isim Cüneyt Arkın karşımıza aksakallılar lideri olarak çıkacak . aksakallılar kimdir Cüneyt Arkın kimdir Kaç yaşındadır gibi soruların cevaplarını sizler için Araştırdık.

Aksakallılar ya da aksaçlılar tabiriyle karşımıza çıkan örgüt Aslında Türklerin en eski gizli teşkilatlarının dandır Peki aksakallılar nasıl ortaya çıkmıştır Diğer adıyla Börü budun aksakallılar hakkında biraz bilgi Araştırdık. Ertuğrul bey dönemini neredeyse tüm gerçekliğiyle izleyiciye aktaran dizide yer alan karakterler ve gruplar da tarihte önemli bir yere sahip. Hatırlarsanız geçtiğimiz bölümlerde Ertuğrul Gazi’yi gizli Türk teşkilatına götüren Artuk bey, ‘Aksakallılar’nin emri üzerine Ertuğrul beyin yokluğunda Kayı obasını bir ve diri tutmaya çaba gösterdi. Ertuğrul beyi köle tüccarının elinden kurtaran ekibin de bu gizli Türk teşkilatının mensubu oldukları anlaşılmıştı. Ertuğrul beyin adını sorduğu savaşçı ismini ‘adsız’olarak açıklamış ve Ertuğrul beye bir takım gizli sorular sormuştu.

Aksakallılar nasıl kuruldu!

Ertuğrul beyin görüştüğü ve icazet aldığı bu gizli Türk teşkilatı, kuruluşu Türklerin Orta Asya tarihine kadar uzanan bir geçmişe sahip. Dizide sık sık tekrarlanan replikler arasında yer alan ”Devletler yıkıp devletler kuran” dediği bu gizli Türk teşkilatı tarihte ‘Ak sakallılar’ veya ‘Börü Budun’ olarak biliniyor.

Tarihte kurulmuş olan Türk devletleri zora düştüğü dönemlerde veya yıkılmak üzereyken daima bir çıkış yolu bulmuştur. Türklerin ‘derin devleti’ ve ‘İstihbarat teşkilatı’ diyebileceğimiz ‘Börü Budun’ gizli teşkilatının bu süreçlerde etkisinin büyük olduğu tahmin ediliyor.

‘Börü Budun’ teşkilatının İslamiyet öncesi dönemde Çin ve komşu ülkelerde çeşitli ajanlık ve örgütlenmeler yapılması için kuruldu. Araştırmalara göre bu gizli teşkilat Göktürk hakanı Vezir Bilge Tonyukuk tarafından, İlteriş yani Kutluk Kağanın emriyle tahmini olarak 680’de kuruldu.

Karşı ordular ve milletler hakkında çeşitli ajanlar kullanarak bilgi toplamak ve sabote etmek gibi işler için kullanılan bu örgütün her dönemde ana kademesinin toplamda 50 kişiye yakın oldukları söylenmekte.

Büyük Selçuk İmparatorluğunun kurulması da ‘Börü Budun’ üyesi olan subaşı Dukak’a verilen emir ile oğlu zeki ve etkileyici konuşmaları ile tanınan Selçuk Bey’in budun emrine alınması sonucu gerekli Türk Kavimlerinin desteği sağlanarak baş olması sonucunda gerçekleştirilmiştir.

Türk obalarının Anadolu’ya girişini ‘Börü Budun’ tarafından istihbarat ağıyla donatılmış ve Bizans ordusunda moral bozucu etkenler oluşturulmuş şekilde teslim alan Sultan Muhammed Alparslan sağlamıştır.

Alâeddin Keykubad zamanında devlet işlerinde etkili olduğu söylenen ‘Börü Budun’ teşkilatı bir çok dergah şeyhi, yönetici ve padişahın da üye bulunduğu gizli tarikatlar kurarak genişlemeye devam etmiştir.

KURULUŞ OSMAN AKSAKALLI LİDERİ CÜNEYT ARKIN HAKKINDA

Cüneyt Arkın, gerçek adıyla Fahrettin Cüreklibatır (d. 8 Eylül 1937), Türk sinema oyuncusu, senarist, yapımcı, yönetmen. Eskişehir'in Karaçay köyünde doğdu. Babası Türk Kurtuluş Savaşı'na katılmış Hacı Yakup Cüreklibatır'dır. Aslen Nogay'dır. Lise öğrenimini Eskişehir Atatürk Lisesi'nde gördü, 1961 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun oldu.Memleketi Eskişehir'de, yedek subay olarak askerliğini yaparken, Göksel Arsoy'un başrol oynadığı Şafak Bekçileri (1963) filminin çekimleri sırasında yönetmen Halit Refiğ'in dikkatini çekti. Askerliğini bitirdikten sonra Adana ve civarında doktorluk yaptı. 1963 yılında Artist dergisinin yarışmasında birinci oldu. Bir süre iş arayan Cüneyt Arkın, 1963'te Halit Refiğ'in teklifiyle sinema oyunculuğuna başladı ve 2 yıl içinde en az 30 film çevirdi.

1964 yılında oynadığı Gurbet Kuşları filminin finalindeki kavga sahnesi, Arkın'ın kariyerinde bir kırılma noktası oldu. Bir süre daha duygusal-romantik jön karakterlerini canlandırdıktan sonra yine Halit Refiğ'in önerisiyle aksiyon filmlerine yöneldi. Bu dönemde İstanbul'a gelen Medrano Sirki'nde altı ay süreyle akrobasi eğitimi aldı. Burada öğrendiklerini Malkoçoğlu ve Battalgazi serilerinde beyaz perdeye aktararak, Türk sinemasına daha önce hiç örneği olmayan bir tarz getirdi.Kısa sürede avantür filmlerin en aranan oyuncusu haline geldi. Romantik filmlerle başladığı sinema yaşantısını hareketli filmlerle sürdürse de birçok farklı türde karaktere can verdi. Kariyeri boyunca westernden komediye, macera filmlerinden toplumsal filmlere kadar değişik türde filmler çekti. Özellikle Maden (1978) ve Vatandaş Rıza (1979) filmleri, Cüneyt Arkın'ın kariyerinde özel bir yer kaplar.

12 Mart dönemi sırasında, 4. Altın Koza Film Festivali'nde (1972) jürinin ilk oylamasında Yılmaz Güney'i Baba filmindeki rolüyle en iyi erkek oyuncu seçilmesine rağmen daha sonra siyasi baskılarla Yılmaz Güney'in yerine, ilk oylamada Yaralı Kurt filmindeki performansıyla ikinci olan Cüneyt Arkın'ı en iyi erkek oyuncu seçti. Bu karara tepki gösteren Arkın ödülü reddetti.

Cüneyt Arkın sinemasına ayrı bir renk getiren, yönetmenliğini Çetin İnanç'ın yaptığı 1982 tarihli Dünyayı Kurtaran Adam zamanla bir kült film haline geldi. 1980'li yıllarda Ölüm Savaşçısı, Kavga, Sürgündeki Adam ve İki Başlı Dev gibi aksiyon filmlerinden sonra, 1990'lı yıllarda da polisiye dizilere yöneldi.

Cüneyt Arkın, binicilik ve karatede uzman sporcu unvanına sahiptir. Oyunculuğun yanı sıra televizyon izlenceleri sunmuş ve kısa bir süre gazetelerde sağlıkla ilgili köşe yazarlığı da yapmıştır. 2009 yılında omurgasındaki sinir sıkışmasından dolayı yaklaşık üç ay hastanede tedavi gördü