Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un kalp krizi geçirerek kalp ameliyatı oldu. Kim Jong’un sağlık durumu ağır! Reuters haber ajansının bildirisine göre Çin heyeti Kuzey Kore Devlet Başkanı için Doktor gönderdi.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un kalp krizi geçirerek kalp ameliyatı oldu. Kim Jong’un sağlık durumu ağır! Reuters haber ajansının bildirisine göre Çin heyeti Kuzey Kore Devlet Başkanı için Doktor gönderdi.



Geçtiğimiz aylar içerisinde Çin’de meydana gelen ve tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgın hastalığı günlük pek çok kişinin canını alıyor. Kim Jong’un da korona virüs salgın hastalığına kapılarak öldüğü iddiaları dünya üzerinde yaygınlaşıyor. Peki, Kim Jong Öldü mü? Haberimiz üzerinden Kim Jong hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.



Kim Jong Un Öldü mü?



Çin’de yayımlanan HKS TV Hong Kong Televizyon müdür yardımcı, Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong Un’un öldüğünü iddia ederek tüm dünya üzerinde bu haberin yayılmasına sebep oldu. Ancak bu haber netlik kazanmayarak doğrulanmamıştır. Aynı zamanda elde edilen bilgiler doğrultusunda Güney Kore’ye kaçan Kuzey Korelilerin haberlerini yayınladığı Daily NK, Kim Jong Un’un kalp ameliyatını geçirdiğini ve villasında tedavi altında olduğunu yayınlamıştır. Ancak öldüğüne dair herhangi bir açıklama bulunmamaktadır.



Aynı zamanda site adı belli olmayan bir haber sitesinde, aşırı kilolu ve çok sigara içen kim Jong Un Ağustos ayından bu zamana kadar kalp rahatsızlığı yaşadığını ve Paektu Dağına gelen ziyaretçiler sonrasında durumunun kötüleştiği yayınlanmıştı. Ancak Kim Joung Un öldüğüne dair herhangi bir açıklama bulunamazken yaşam savaşı verdiği haberler, Güney Kore ve Çin kanadından gelen resmi açıklamalar doğrultusunda Kim’in kalp ameliyatı geçirdiği itiraf ediliyor ve reddedilmediği dikkatleri üzerine çekiyor.



Kim Jong Un Kimdir?

Yarından Sonra DENİZBANK Şubelerine Gidenler 70.000 TL Ödeme Alabilecek! Yarından Sonra DENİZBANK Şubelerine Gidenler 70.000 TL Ödeme Alabilecek!


Kim Joung Un 8 Ocak 1983 tarihinde ya da 1984 tarihinde doğdu. Aynı zamanda 2011 tarihinden günümüze Kuzey Kore’nin Yüce lideri olmuştur. 2012 tarihinde Kore İşçi Parti Başkanı olarak bir Kuzey Koreli siyasetçi olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Kim, Ko Yong huj ve ve Kim Jong İl ikinci çocuğu olarak bilinmektedir. 1948’Den 1994’da kadar Kuzey Korenin ilk deri Kim İl sung’un torunu olmaktadır. Kim, ülkenin kuruluşundan sonra dünyaya gelen ilk Kuzey Kore Lideri olmuş ve dünyada en genç ikinci hükümet başkanı olarak gündemimizde ki yerini almıştır.



Kim Jong Un Ameliyat Oldu Şok Detaylar Ortaya Çıktı!



Kuzey Kore hakkında resmi medya sessizliğini korumaya devam ederken Güney Kore ve ABD tarafından netleşmeyen bilgiler ortaya çıktı. Ancak bir internet sitesi üzerinden Kim’in sağlık durumuna ilişkin olarak çarpısı ayrıntılar bulundu. Fırlattığı füzelerle gündemimizde yer alan Kim Jong Un son zamanlar da baş gösteren korona virüs salgın hastalığında da Kuzey Kore’nin baş lideri Kim Jong Un her zaman ki gibi gündemde ki yerini aldı.



En yalnız yönetilmesine destek olan Kim Jong Un bu defa füzeleriyle dikkatleri çekmiyor. Bu sefer geçirdiği kalp ameliyatı ile gündemdeki yerini alıyor. Reuters haber ajansı, Kuzey Kore medyasının kim Joung un Sağlık durumuyla ilgili bazı iddialar da bulunarak Kuzey Kore’nin sessizliğini koruduğu yayınlanmaktadır.



Amerika Birleşik Devlet Başkanı Donald Trump ise Beyaz Saray’da yaptığı açıklamalarla dikkat çekmektedir. Trump ‘’ Bence haberler doğru değil’’ sözleri ile kendisini ifade etti.  Aynı zaman da "Eski belgelerin servis edildiğini duydum. Kuzey Kore ile iyi ilişkilerimiz var, benim de Kim Jong-un'lа iyi ilişkim var. Umarım Kim iyidir." İfadeleri de gözden kaçmadı.