Uzun zamandır beklenen hava koşulları nihayet yurt genelinde etkili olmaya başladı. Meteorolojiden gelen bilgilere göre Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava dalgası yurdu kış koşullarına sokacak.

Uzun zamandır beklenen hava koşulları nihayet yurt genelinde etkili olmaya başladı. Meteorolojiden gelen bilgilere göre Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı hava dalgası yurdu kış koşullarına sokacak. Trakya'ya karla karışık sağanak yağış etkisini gösterecek. Marmara'nın doğusu ile güneyi, Karadeniz kıyıları, Ege bölgesi, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sağanak yağışlar etkisini gösterecek.


Kar yağışları nerede etkili olacak?


İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da kar yağışlarının etkili olacağı bekleniyor. Kar yağışlarının doğu bölgelerde yoğun kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Adana, Hatay, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz civarında sağanak yağışların kuvvetli olacağı öngörülüyor. Ülkenin iç ve doğu bölgelerinde sabah ile akşam saatlerinde görülecek buzlanma ve don olayına karşı vatandaşlar uyarıldı.



Son aylarda yaşanan kuraklıktan sonra gelen bu yağışlı hava dalgası hem vatandaşları hem de uzmanları sevindirdi. Hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde mevsim normalleri civarına kadar inecek. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da güneyli yönlerden esecek rüzgarlar yer yer kuvvetli (50-80 km/sa) olacak. Kuvvetli rüzgarlardan dolayı meydana gelebilecek çatı uçması v baca tıkanmasına karşı halka uyarı yapıldı.