İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla yolcu otobüslerine sınırlama getirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla yolcu otobüslerine sınırlama getirildi. Valilik iznine tabi tutulan yolcu otobüsü seyahatları bilet fiyatlarına da yansıdı. Peki, yolcu otobüsü bilet fiyatları ne kadar oldu? Otobüs bileti 500 TL ücretle mi satılacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı ONAYI ile Emeklilere 100.000 TL'ye Kadar Nakit Ödeme Verilecek! Cumhurbaşkanı ONAYI ile Emeklilere 100.000 TL'ye Kadar Nakit Ödeme Verilecek!


Otobüs bilet fiyatları yükseliyor!



İçişleri Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun uyarıları neticesinde şehirler arası seyahata sınırlama getirildi. Şehirlerarası seyahat ve yolcu otobüsü seferleriyle ilgili yayınlanan genelge 81 ilide kapsıyor. Vatandaşlara, ''Valilik İzni'' ile seyahat etme hakkı tanınıyor. Korona virüsünün yayılmasını engellemek ve kamu düzenini korumak amacıyla alınan bu karar şehirlerarası seyahat trafiğinin azalmasına neden oldu.



Özel araçlarla ulaşım ise genelge sınırları içerisinde yer almadı. Her şehrin giriş ve çıkışlarına sağlık kontrolü noktaları kuruldu. Vatandaşlar, sağlık kontrolünün ardından şehirlere giriş yapabiliyor. Şehirlerarası otobüs seferlerine getirilen kısıtlama bilet fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Sosyal mesafe kuralının uygulandığı otobüslerde bir koltuk boş bırakılarak oturulması zorunlu tutuluyor. Bu nedenle otobüslerin taşıdıkları yolcu sayıları yarı yarıya azalma gösteriyor. Otobüs firmaları tarafından ulaşım giderlerinin karşılanması için bilet fiyatlarına zam yapıldı. Tam kapasite dolulukla hareket edemeyen otobüslerdeki zarar, yüksek bilet fiyatlarıyla karşılanıyor.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehirlerarası ulaşımın tamamen sona ermesi için daha sert tedbirler alacaklarını açıkladı. Türkiye'de korona virüsü öncesinde günlük 7 bin 700 yolcu otobüsü seferi yapılıyor ve 220 bine yakın kişi seyahat ediyordu. Korona virüsüyle birlikte seyahat eden kişi sayısı 30 bine kadar düşüş gösterdi. Otobüs firmaları kısıtlı sayıda seferler düzenlemeye başladı. En çok otobüs seferi düzenlenen şehir İstanbul olmaya devam ediyor. Antalya-İstanbul yolcu otobüsü bilet fiyatı 300 TL oldu. Van-İstanbul seferlerinin fiyatı ise 500 TL'ye kadar yükseldi. Otobüs firmaları, Ulaştırma Bakanlığı tarafından çıkartılan yönergeye bağlı olarak bilet fiyatlarını belirlediklerini açıkladı.