Bir basın açıklaması yapan PayPal, "Kripto para biriminin faydasını önemli ölçüde artıracağını" ve "milyonlarca küresel çevrimiçi işletmede mevcut" olacağını belirtti. Ayrıca hizmetin "önümüzdeki aylarda genişlemeye devam edeceğini" PayPal kullanıcılar

Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek! Emekli Maaşlarını Ziraat Bankası Üzerinden Alan Tüm EMEKLİLERE 200.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek!
Bir basın açıklaması yapan PayPal,

"Kripto para biriminin faydasını önemli ölçüde artıracağını" ve "milyonlarca küresel çevrimiçi işletmede mevcut" olacağını belirtti. Ayrıca hizmetin "önümüzdeki aylarda genişlemeye devam edeceğini"

PayPal kullanıcılarına yeni platformunda kripto satın alma, satma ve ( neredeyse ) tutma olanağı sunuyor. Checkout with Crypto adlı yeni hizmet şimdilik sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanıma sunuldu.

PayPal’ın yeni uygalamasının en çarpıcı özelliği ise, işlem aşamasında kriptodan nakit paraya geçişe izin verecek

 "Kripto para varlıklarını ödeme sırasında itibari para birimine dönüştürme" nin etkinleştirileceğini ekliyor. Bu gerçeğin "değer kesinliğine ve ek işlem ücretlerine" izin vermeyeceği belirtiliyor.

PayPal, yeni hizmetlerinin firmaların ve bireylerin kripto para ile ödeme almasına izin vereceğini iddia ediyor.

CEO'su Dan Schulman, şunları söyledi:

"Kripto para birimlerinin dünya çapındaki işletmelerde alışveriş yapmasını sağlamak, dijital para birimlerinin her yerde bulunmasını ve kitlesel olarak kabul görmesini sağlamanın bir sonraki bölümüdür."

Şirket, yeni hizmetinin bitcoin'in yanı sıra litecoin (LTC) , ethereum (ETH) ve bitcoin cash'i (BCH) desteklediğini,

PayPal'dan yapılan açıklamanın devamın da;

“müşterilerimizin hesaplarında ne tuttuğuna ve her kripto para biriminde mevcut olan bakiyelere bağlı olarak”

PayPal,

 "kriptodan ABD dolarına dönüşümde bir kripto para birimi dönüştürme yayılımının oluşturulacağını" söylemekte.

CEX.IO ticaret platformunda Kurumsal Ödeme Çözümleri Başkanı Arina Kulackovska, Cryptonews.com'a yaptığı açıklamada,

 "Piyasa geri dönüşü olmayan noktayı geçti ve kripto para birimlerini bir deney olarak ele alan şirketler şimdi çoğunluğa atlamak için acele ediyor, kripto ödemelerinde bir devrime doğru ilk adımları görüyoruz.”

Sözlerine devam eden Arina Kulackovska

"Şimdilik satıcı (Paypal'a kayıtlı) kripto yerine fiat olarak para alıyor olsa da, satıcının kullanıcıdan kripto almasının uzun sürmeyeceğine inanıyorum. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde gerçek devrim, "

Mercuryo ödeme ağının kurucu ortağı ve CCO'su Alexander Vasiliev, kripto para birimlerinin perakende ticarette daha işlevsel hale gelmesinin bir yıl daha sürebileceğini tahmin ediyor.

PayPal'ın hareketine ilişkin yorumda, bunun aynı zamanda ana akım ödeme platformu tarafından kripto para birimlerinin yasalara uygun bir şekilde kullanılmasını da sağladığını vurguladı.

Vasiliev, "Bu, kripto para birimlerinin dünyanın en büyük ekonomisi tarafından yasal olarak benimsenmesinde ileriye doğru büyük bir adım olan ve finansal netlik konusunda her zaman çok titiz davranan ABD yasasının buna izin verdiği anlamına geliyor" dedi.

Bu arada, daha dün, başka bir ödeme devi Visa, Visa over Ethereum ile ikinci en büyük steblecoin USD Coin (USDC) işlemlerini gerçekleştirmek için büyük kripto şirketi Crypto.com ile ortaklık kurdu.

Dünyanın önde gelen finans kuruluşları kripto parayı benimsemeye devam ediyor. Son olarak, dünya çapında 3.3 milyar kredi kartı kullanımda olan Visa, ödeme ağında işlem yapmak için ABD dolarına 1:1 oranında eşitlenmiş olan Us Dollar Coin (USDC) ile ilk ödeme işlemini gerçekleştirecek.

Visa’dan yaptığı duyuru da, kullanıcılarına ‘USD Coin‘  ile işlem izini vereceğini bildirdi.

Ödeme işlemi, Visa’nın Crypto.com ile Ethereum blockchain’i üzerinden olacak. Crypto.com’un Visa kart programı ile USDC ile ilgili yapılan yeni sözleşmenin bir neticesi. Arkaplanda ise, federal olarak kaydı yaptırılan ilk dijital varlık bankası olan ve ayın zamanda Visa’nın da dijital para birimleri konusunda ortağı Anchorage var. Anchorage transfer işleminde banka görevi görecek ve Crypto.com’un gönderdiği fonlar Visa’nın bu bankadaki Ethereum adresinde saklanacak.