Koronavirüs salgını nedeniyle Süper Lig'de maçlar uzun süredir seyircisiz oynanıyor. Toplum sağlığı açısından bunun bir zorunluluk olduğu bilinse de, aşılanmanın başlamasıyla birlikte maçların seyircili oynanmaya başlayacağına dair umut arttı.

Garanti Bankası EMEKLİLERE 70.000 TL Ödeme Yapacak Garanti Bankası EMEKLİLERE 70.000 TL Ödeme Yapacak
Koronavirüs salgını nedeniyle Süper Lig'de maçlar uzun süredir seyircisiz oynanıyor. Toplum sağlığı açısından bunun bir zorunluluk olduğu bilinse de, aşılanmanın başlamasıyla birlikte maçların seyircili oynanmaya başlayacağına dair umut arttı. Özellikle büyük kulüplerin dövize endeksli ekonomileri yüzünden zorlandığını kaydeden TFF Başkanı Nihat Özdemir, ligdeki 21 kulübün bu dönemdeki zararının 1.2 milyar lira olduğunu dile getirdi.


Seyircili maçlar için planlanan bazı uygulamalar!


Bütün kulüplerin Anonim Şirket (AŞ) olmasını arzuladıklarını kaydeden Özdemir, Meclis'e gelen Spor Kulüpleri Yasası'nın bunu sağlayacağını aktardı. Aşılanma sayısının artacağını hatırlatan Özdemir, bu nedenle de yakın zamanda seyircili maçlara dönmek istediklerini vurguladı. En azından ilk etapta statlara yüzde 30 oranında seyirci alınabileceğini aktaran Özdemir, düşünülen diğer uygulamalardan birinin de maçlara sadece aşı yaptırmış insanların gelmesi olduğunu söyledi.

"İzinleri alıp 15 Mart'ta seyircili maç oynamayı hedefliyoruz"


Bütün her şey yolunda giderse 15 Mart civarında maçların seyircili oynanmasını amaçladıklarını aktaran Özdemir, bununla ilgili son kararın Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'ndan geleceğini kaydetti. özellikle büyük kulüplerin seyircisiz dönemde büyük zararlara uğradığını aktaran Özdemir, seyirci gelirlerinin bu kulüplerin en önemli mali kalemlerinden biri olduğunu vurguladı. Bu zorlu dönem içinde bütçesini aşmayan ve borcu olmayan kulüplerin bulunduğunu aktaran Özdemir, dört büyük kulübün diğerlerine göre mali anlamda daha çok zorlandığını sözlerine ekledi.