Taşeron işçi olarak çalışan personellere geçtiğimiz günlerde kötü haber geldi.  Kamuda çalışan işçiler Toplu sözleşme görüşmelerinin  sonuçlarını bekliyorlardı.

Taşeron işçi olarak çalışan personellere geçtiğimiz günlerde kötü haber geldi.  Kamuda çalışan işçiler Toplu sözleşme görüşmelerinin  sonuçlarını bekliyorlardı.  Fakat taşeron işçilerine kötü haber geldi ve bu görüşmelerin daha uzun süreceğini ve görüşmelerin sonucunda vatandaşların bilgilendirileceği  söylendi. Peki, taşeron işçilerinin  sabırsızlıkla beklediği toplu iş sözleşmeleri ne kadar süre sonra gerçekleşecek?  

Vakıfbank emekli maaşlarını kendi bankasından alanlara duyuru yaptı: 100.000 TL ödeme yapacak! Vakıfbank emekli maaşlarını kendi bankasından alanlara duyuru yaptı: 100.000 TL ödeme yapacak!


Toplu iş sözleşmeleri toplantısında neler ele alınacak?  Taşeron işçilerine ne kadar zam yapılacak?  Yazımızın devamında bütün bu konulara yer vereceğiz.  Bu sebeple bu konular hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızın devamını mutlaka okuyunuz.



Geçtiğimiz dönemlerde taş ören de işçi olarak görev yapan kişiler kadroya dâhil edildi.  Bu süreçte tam olarak bir milyon kişi kadroya alındı.  Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan toplu sözleşme için taşeron çalışanları gün sayıyordu.  Fakat gelen açıklamaya göre bu sürecin daha fazla uzayacağı bilgisi taş ören işçilerinin üzülmesine sebep oldu. Bu konu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız haberimizin devamını mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz



Taşeron işçileri daha fazla bekleyecek



Taşeron işçileri uzun bir süredir toplu iş sözleşmesine beklemektedir.  Bu konu hakkında taşeronda çalışan işçiler Sözleşme ne zaman gerçekleşeceğini merak etmekte ve sürekli araştırma yapmaktadır. Taşeronda çalışan 4D li personeller 31 Ekim tarihinden sonra toplu iş sözleşmesinin yapılmasına oluyorlardı.  Fakat bu konu hakkında geçtiğimiz günlerde açıklama yapıldı ve yaptığı açıklamanın sonucuna göre 4D taşeron işçilerinin biraz daha beklemesi gerektiği söylendi.  Peki, bu görüşmeler ne kadar sürecek?  Şimdi sizlere bu konu hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.  O halde yazımızın devamına okumaya ne dersiniz



Görüşmeler ne kadar sürecek?



Görüşmelerin uzayacağını ve toplu iş sözleşmelerinin aksayacağını duyan vatandaşlar üzüntüye buldular. Peki, görüşmeler ne kadar sürecek?  Ne kadar süre sonunda 4D li taşeron işçileri Toplu sözleşme imzalayacak?  Hak İş Sendikası genel başkanı Mahmut Arslan Geçtiğimiz günlerde bu konu hakkında açıklamalarda bulundu.  Hak İş Sendikası genel başkanı Mahmut Arslan taşeron işçilerinin birkaç ay devam edeceğini ve daha sonra ise toplu iş sözleşmelerinin imzalanacağını söyledi. Yani 4 dli taşeron işçileri birkaç ay daha toplu iş sözleşmesine bekleyecekler. 



2020 tıs görüşmeleri



2020 tis görüşmeleri gelecek aylarda yapılacaktır.  bu görüşmede toplu iş sözleşmesi konuları ele alınacak ve işçilerin sosyal hakları ve mali hakları yeniden değerlendirilecektir. Bu toplantıda görüşülen yeni düzenlemeler yürürlüğe sokulacaktır.  tis görüşmelerinde maaşlara ne kadar zam geleceği, tayin hakkı, ikramiye ne kadar olacağı, yüzdelik dilimi ne kadar olacağı konuşulacaktır 



4D ile Taş ören işçileri toplu iş sözleşmesi konusunda sürekli araştırmalar yapıyorlar ve bir an önce toplu iş sözleşmelerini gerçekleştirmek istiyorlardı.  Bu süre içerisinde toplu sözleşmelerini gerçekleştirmek için bir hayli uzun beklediler.  Normal şartlarda ekim ayının sonunda toplu iş sözleşmelerinin yapılmasını  umuyorlardı.  



Fakat geçtiğimiz günlerde hak İş sendikası genel başkanı olan Mahmut Arslan bu konu hakkında detaylı bir şekilde açıklamalarda bulundu ve toplu iş sözleşmesi konusuna değindi.  Hak İş Sendikası genel başkanı Mahmut Arslan 4D li taşeron işçilerin toplu iş sözleşmesine uzun zamandır beklediklerini Ve bu konuda heyecan yaptıklarını biliyorum.  Onları üzmeye ve hayal kırıklığına uğratmayı elbette ki istemeyiz.  Fakat toplu iş sözleşmelerinin birkaç ay daha uzayacağını söyleyelim.  Birkaç ayın sonunda toplu iş sözleşmesi imzalanacak ve vatandaş istediğini elbette ki alacaktır dedi.



Hak İş Sendikası genel başkanı Mahmut Arslan'ın yaptığı bu açıklamalar sonrasında taş ören işçileri çok üzüldüler.  Taşeronla çalışan işçiler birkaç ayın sonunda toplu iş sözleşmelerini  imzalayacaklar.