Dünya genelinde büyük bir sektör haline gelmiş olan kripto paranın Türkiye’deki geleceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Dünya genelinde büyük bir sektör haline gelmiş olan kripto paranın Türkiye’deki geleceği merak konusu olmaya devam ediyor. Özellikle de son zamanlarda bu alanda çalışmalar yürüten birçok büyük şirketin ülkemizde temsilcilikler açmaya başlamış olması Türk kripto para severlerini heyecanlandırmış durumda. Bu durumun ülkemizde yeni yatırımcıların ortaya çıkması noktasında da büyük artısı olacağı tahmin edilirken istatistiklerin de bunu destekler nitelikte olduğunu söyleyebiliriz.

Cumhurbaşkanı ONAYI ile Emeklilere 100.000 TL'ye Kadar Nakit Ödeme Verilecek! Cumhurbaşkanı ONAYI ile Emeklilere 100.000 TL'ye Kadar Nakit Ödeme Verilecek!


Ülkemizde faaliyetlerine devam eden kripto para borsalarında yer alan Türk kullanıcı sayısının yaklaşık 1 milyon olduğu tahmin edilirken bunun yakın zamanda daha da artacağı konuşulmakta. Özellikle ülkemizde döviz kurlarının geldiği durum nedeniyle de insanların dolar bazlı bu kripto paralara yönelimlerinin arttığını söyleyebiliriz. Bu sayede en azından birikiminin erimesinin önüne geçmek isteyen kullanıcılar özellikle Bitcoin ve diğer varlıklara yönelmiş durumdalar. Yakın dönemde artık Türk televizyon kanallarında da kendisini Bitcoin ile tanıtmaya başlayan kripto para ekosistemi bu sayede ülkemizde önemli bir kitle oluşturmuş vaziyette diyebiliriz. Ancak geçmiş dönemlere baktığımızda Türk yatırımcılarının altın ve döviz dışında yatırıma henüz ısınamadığını söylemek mümkün. Bu yüzden de ülkemizde kripto para bilincinin oluşması biraz zaman alacaktır.



Ülkemizde internetle daha çok içli dışlı olan genç neslin büyük ilgi duymaya başladığı kripto paralar artık bazı kesimler için bir geçim kaynağı haline gelmiş durumda. İnsanlar yaptıkları analizlerle birlikte risklerin arasından kendisine kazanç çıkarmak için çalışıyorlar. Bu durum her ne kadar büyük kazançlar vaat etse de dikkatli olunması gerektiğinin altını çizelim. Dikkatli bir yatırımcı iseniz sizlere kazanç kapılarını aralayabilecek bu yeni sektörün ülkemizde temsilcileri ve tanıtıcıları ise oldukça kısıtlı. Bu yüzden genelde insanımız bu konuda bilgi edinmek için yabancı forumları veya internet sitelerini ziyaret etmek durumunda kalıyorlar. Ancak her geçen gün haber sitelerinin daha fazla ilgi göstermeye başladığı kripto paralar alanında ülkemizin biraz daha iyi noktalara taşındığını söyleyebiliriz.



Türkiye genelindeki ilk Bitcoin ATM noktasının hizmete açılmasının üzerinden epey bir zaman geçmişken bu hizmetin yaygınlık kazanmadığını söyleyebiliriz. Henüz yeteri kadar yatırımcının ilgi göstermediği bu sektör ve buna bağlı hizmetlerin gelişimi ülkemizde biraz daha zaman alacak gibi görünüyor. Kısacası ülkemizde şuan için kripto paralar ile günlük hayattaki etkileşimin ve ödeme alanında kullanılabilirliği ilerleyebilmiş değil. Bunun için Türkiye’nin biraz daha zamana ve bu sektör alanına yatırıma ihtiyaç duyduğu açıkça ortada. Şuan sadece kripto para borsaları yaygınlık kazanmaya başlamış durumdalar. Ancak ilerleyen dönemlerde bu borsaların veya benzer şirketlerin günlük hayatla bağlantılı alanlarla çalışmaları durumunda ülkemizde kripto para sektörünün daha geniş bir alana yayılacağını söyleyebiliriz.



ilan365.net