Türkiye’de ilk defa yeni bir uygulamaya geçildi. Korona virüs salgını sebebiyle özel sektördeki maske faciası sonrasında devletin el atması sebebiyle tüm maske satışları yasaklandı.

TC KİMLİK yazarak mesaj gönderin! QNB Finansbank SMS ile kredi başvurusu yapanlara 100.000 TL verecek! TC KİMLİK yazarak mesaj gönderin! QNB Finansbank SMS ile kredi başvurusu yapanlara 100.000 TL verecek!

Türkiye’de ilk defa yeni bir uygulamaya geçildi. Korona virüs salgını sebebiyle özel sektördeki maske faciası sonrasında devletin el atması sebebiyle tüm maske satışları yasaklandı. Yasaklanan maske satışı sebebiyle daha kötü senaryolar ortaya çıkmaya başladı. İnsanlar maske satışının yasak olmasından önce rahat bir şekilde uygun ya da pahalı fiyattan maske temin edebiliyordu. Ama maske satışı yasaklanması ardından daha büyük izdihamlar ortaya çıkmaya başladı. Kimi insanlar maskesi olmadığı için marketlere, manavlara, eczanelere ve benzeri işletmelere giremedi.



Marketlere maskesiz olduğu için giremeyen vatandaşlar ise isyan etti. “Hem maske satmıyorsunuz hem markete almıyorsunuz” gibi benzeri tepkiler verdi. Vatandaşlar haklı olarak verdiği bu isyanda daha kötü durumlarla karşı karşıya kalabilecekti. Bunun üzerine devletten bir hamle daha geldi. Bundan böyle her hafta her vatandaşa PTT’ler aracılığı ile ücretsiz 5 adet maske dağıtımı yapılacaktı. PTT bu konuya ilişkin yaptığı hatalar sebebiyle bu konu direkt eczanelere verildi. Eczanelerden her vatandaş hakkını alamadı çünkü sadece SMS ile bilgilendirilmiş vatandaşlar ücretsiz maske hakkından yararlanabiliyordu.



Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Açıklama Yaptı!



Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak yaptığı açıklama ile İstanbul, Ankara ve İzmir’de ücretsiz maske dağıtımının başladığını ve çok kısa bir süre içerisinde Türkiye’nin diğer tüm şehirlerinde uygulanacağını belirtti. Ücretsiz maske için e-Devlet üzerinden başvurular alınıyor. Başvurular sonucunda ise kod uygulaması sonucunda eczanelerden her vatandaş 5 adet ücretsiz maskesini teslim alabiliyor. Maskeler için ise başvuru süreci hala devam ediyor. Şu aşamada İstanbul, Ankara ve İzmir’de aktif olarak başlayan maske uygulamasına ilişkin Erdoğan Çolak yaptığı açıklamalarla tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak başlayabileceğini belirtti. Diğer şehirlere maskelerin teslimatının sağlanması, uzun bir süre sürebileceği için vatandaşlarımızın bu konuda sabırlı olmasını istedi. Diğer şehirler için çalışmalar devam ediyor ve eş zamanlı olarak tüm Türkiye’de aktif bir şekilde ücretsiz maske dağıtımına başlayacağız dedi. Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak’tan gelen açıklama üzerine halk biraz daha moral buldu. 



Eczanelerden Ücretsiz Maske Dağıtımı – Tüm Sorunlar Bir Bir Çözülüyor!



Türkiye Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Çolak ücretsiz maske dağıtımına dair tüm sorunların giderileceğini belirtti. Şu aşamada tüm çalışanlarımız ve eczanecilerimiz birlik olmuş durumda. Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak başlatılacak olan ücretsiz maske dağıtımı nasıl İstanbul, Ankara ve İzmir’de başlatıldıysa aynı şekilde tüm Türkiye’de başlatılacak dedi. Konuşmasına devam ederken Erdoğan Çolak şu sözlerle sözünü bitirdi:



“10 günde her gün İstanbul’a 500 bin maske dağıtılıyordu, sonra 2,5 milyona çıktı. 1 milyona yakın maske de Ankara’ya geliyordu. Perşembe günü 31 ile gitti. Dün itibarıyla o illerimizde maske sorunu yok ve SMS’leri atılmış durumda. Diğer illerde de bugünden itibaren gönderilmeye başlanacak. Bu hafta sonuna doğru da diğer illerde maske sorunu kalmayacak” dedi. Hafta sonuna kadar tüm sorunları çözeceklerine inanan TEB Başkanı Erdoğan Çolak, sistemi oturtmak biraz mesele oldu ama sorunu çözüyoruz dedi. TEB Başkanı Çolak konuşmasında ayrıca ücretsiz maske dağıtımının yığılmaya neden olduğunu ifade ediyor. Vatandaşların SMS gelmediği halde eczanelere gittiğini ifade eden Çolak 100 insan için maske geliyor ancak eczaneye 500 kişi maske soruyor örneğini paylaştı.