İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte tüm işlerimizi oradan halletmeye hatta tüm arkadaş ve çevreyi internet vasıtasıyla bulmaya başladık.

İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte tüm işlerimizi oradan halletmeye hatta tüm arkadaş ve çevreyi internet vasıtasıyla bulmaya başladık. Bunun yanı sıra internet üzerinde binlerce sitelerin bulunduğu ve bu sitelerin birçoğu zararlı veya ahlak dışı şeyler paylaşımlar olmasından dolayı bilim ve teknolojiler bakanlığı tarafından yasaklanmıştır. Kullanıcılar bu sitelere ne olursa olsun girmeyi göze alarak birkaç yöntem araştırmaya devam ediyor. Mahkeme kararları ile kapanan web sitelerine giriş için tavsiye edilen birkaç yöntem bulunur. Bu yöntemleri deneyerek istediğiniz sitelere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.



DNS Kodunu Değiştirmek



DNS kodunu değiştirmeye konusuna geçmeden önce, DNS’nin ne işe yaradığı nasıl çalıştığını öğrenmek gerekir. DNS, bir sürü kelimeden oluşabilen host ismini IP adresine çevirmeye yarayan bir sistemdir. DNS sayesinde IP adresini tanımlayarak internetten host isimleri ile iletişim kurabilmelerini sağlar. Yani çift taraflı iletişim ağını sağlayan bir sistem denilebilir. Bilgisayarda internet üzerinden girmek istedikleri yasaklı sitelere DNS adresini değiştirerek ulaşabilirler. Yapmanız gereken işlemler sırasıyla şunlardır;




  • Öncelikle” ağ ayarları” menüsüne ulaşmalısınız. İşletim sistemine göre farklılık olabileceği için arama çubuğundan Ağ ayarları yazarak bulabilirsiniz.

  • Daha sonra” bağdaştırıcı ayarları” kısmına girip internetten araştırıp bulduğunuz güncel DNS adresleriyle değiştirebilirsiniz.

  • Bu ayarlar bölümünde birincil ve ikincil DNS adresini değiştirmek en sağlıklı olan işlemdir. Eğer bu bölümü otomatik ayarda bırakırsanız engelleme işlemi devam edeceği bilinmelidir. Bilmeniz gereken diğer bir husus, bazı yasaklı sitelere girmek için bu yöntem yeterli olurken bazı sitelere ise bunlar bir çözüm olamamaktadır.



Yasaklı Sitelere Girmek Tehlikeli

14 Milyon EMEKLİYE Müjdeler Geldi! Maaş Alan Emekliler İçin Son Kez 12000 TL Ödeme O Kurum Tarafından Yapılacak! 14 Milyon EMEKLİYE Müjdeler Geldi! Maaş Alan Emekliler İçin Son Kez 12000 TL Ödeme O Kurum Tarafından Yapılacak!


İnsanların yasaklara karşı olan merakı onu yenmek ve aşmak için her şeyi denemelerine yol açabiliyor. Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yasaklanan çoğu sitenin virüs barındırması, dolandırıcılık, kural ihlali ya da ahlak dışı paylaşımlar bulunduruyor. Bu yüzden bu gibi sitelere girmek çok tehlikelidir. Fakat günümüz insanları her türlü tehlikeyi göz ardı ederek ve bunları kabul ederek DNS adreslerini değiştirip ulaşabilirler.



Proxy Sunucusu Kullanmak



Vekil sunucu olarak bilinen Proxy internete erişmek için kullanılan bir ara sunucudur. Proxy sayesinde girilmek istenen sayfa kendi IP adresi yerine Proxy tarafından verilen 3.IP adresini algılar ve kullanıcı siteye girebilir. İnternet üzerinden indirebilen Proxy sunucuları ücretsiz veya sınırlı kullanma özellikli olabiliyor. Bu gibi uygulamaları tercih edenler yalnız kişiler değil ayrıca firmalarında bu tip Proxy sunucuları kullandıklarını söylemek mümkündür. İnternet kullanıcıları Proxy sunucularını mobil cihazlar üzerinden de kullanmak isteyebilirler. Bunun mobile özel Proxy indirmek için IOS ve Play Stor uygulamasını kullanarak indirmeleri mümkündür. En çok tercih edilen uygulamalar Hola VPN, Touch VPN ve Hotspot Shield gibi programlardır. Bu gibi uygumalar genellikle tüm özelliği kullanabilmek için ücret talep edebilir. Size tavsiyemiz programı indirmeden önce mutlaka araştırma yapmalısınız. İlk başlayanlar için demo sürümlü olan Proxy sunucuları da mevcuttur.



Web Siteleri Üzerinden Girmek



İnternet kullanıcıları için yasaklı sitelere giriş yapmak adına alternatifler henüz bitmedi. DNS, Proxy konusunda bilgisi olmayanlar için bu işi web siteleri üzerinden yapabilmek mümkündür. Önceki dönemlerde bu gibi sitelere sıklıkla rastlanılırken şimdilerde ise azalmış gibi görünüyor. Yine de bu sitelere ulaşmanız hiçte zor değil. VPN tabanlı olarak çalışan siteye girip girmek istediğiniz sayfanın adını yazarak kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Gireceğiniz web site üzerinden hiçbir satın alma işlemi yapmamanız çok önemlidir. Ayrıca giriş yaptığınız andan itibaren süreyi kısa tutmalı özel bilgilerinizi buradan paylaşmamanız gerekir. DNS ve Proxy’den anlamayanlar için kullanılacak web siteyi iyi araştırarak alacağınız zararın önüne geçmiş olabilirsiniz.