Futbolseverler nefesini tuttu, 4 yılda bir düzenlenen Dünya Kupası’nı beklemeye geçti. Peki, Türkiye’de oynayan ve daha önce oynamış hangi futbolcular milli takımlarında boy gösterecek?

Dünya Kupası’nda A Grubu’nda Katar, Ekvador, Senegal ve Hollanda mücadele edecek. Fenerbahçe forması giyen Süper Lig’in gol kralı Enner Valencia Ekvador formasıyla Katar’da yer alacak. Senegal’de ise Alanyaspor’dan golcü Famara Diedhiou ter dökecek.

B Grubu’nda İngiltere, İran, ABD ve Galler bir üst tur için kapışacak. Amerika Birleşik Devletleri takımının kadrosunda Antalyaspor’un golcüsü Haji Wright forma giyecek. ABD’de ayrıca bir dönem Galatasaray forması giyen DeAndre Yedlin de top koşturacak. 

C Grubu’nda favorilerden Arjantin ile birlikte Polonya, Meksika ve Suudi Arabistan yer alıyor. Bu grupta Türkiye’den herhangi bir futbolcu katılmayacak. 

D Grubu’nu son şampiyon Fransa’nın yanı sıra Avustralya, Danimarka ve Tunus oluşturuyor. Avustralya Milli Takımı’nda, daha önce Türkiye’de Bursaspor, Başakşehir, Kayserispor ve Giresunspor formaları giyen Aziz Behich yer alacak. Danimarka takımında Galatasaraylı futbolcu Victor Nelsson ile Trabzonspor’dan Jens Stryer Larsen top koşturacak. 

E Grubu’nda Almanya, İspanya, Japonya ve Kosta Rika mücadele edecek. Bu grupta eski Galatasaraylı Yuto Nagatomo 36 yaşında Japonya forması için mücadele edecek.

F Grubu’nda son Dünya Kupası finalisti Hırvatistan ile birlikte Belçika, Kanada ve Fas yer alacak. Hırvatistan’da eski Beşiktaşlı Domagoj Vida kadroya alındı. Belçika’da Fenerbahçe’den Michy Batshuayi ve Galatasaray’dan Dries Mertens forma bekleyecek. 

G Grubu’nda kupayı 5 kez müzesine götüren Brezilya ile İsviçre, Kamerun ve Sırbistan oynayacak. Brezilya’da eski Galatasaraylı Alex Telles forma giyecek. İsviçre’de Galatasaray’da kiralık oynayan Haris Seferovic top koşturacak. Kamerun’da ise Beşiktaşlı Kevin N’Koudou ile eski Beşiktaşlı Vincent Aboubakar yer alacak. 

H Grubu’nda Uruguay, Portekiz, Güney Kore ve Gana yer alacak. Uruguay’da Galatasaray’ın efsanesi Fernando Muslera kaleyi koruyacak. Sarı-kırmızılılardan Lucas Torreira ve Trabzonspor’un golcüsü Maxi Gomez de Uruguay formasını giyecek. Güney Kore’de eski Fenerbahçeli Kim Min-Jae yer alacak.  

Burak Yılmaz Türkiye'ye mi Dönüyor? Süper Lig'den O Takımda Oynayabilir! Burak Yılmaz Türkiye'ye mi Dönüyor? Süper Lig'den O Takımda Oynayabilir!