Son dakika 3600 ek gösterge son durum milyonlarca memur ve memur emeklisi tarafından yakından takip ediliyor. 3600 ek gösterge ile sözleşmeliye kadro çıkacak mı, sözleşmeli personellere kadro var mı gibi soruların yanıtı da merak ediliyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi sayesinde kadro hakkı beklentisi her geçen gün artıyor. Peki, 3600 ek gösterge son dakika gelişmeleri neler? Sözleşmeliye kadro çıkacak mı?

3600 ek gösterge son dakika gelişmeleri milyonlarca memur ve memur emeklisi tarafından yakından takip edildiği gibi aynı zamanda 530.000 sözleşmeli memur tarafından da merakla bekleniyor. Ek gösterge düzenlemesinde artık sona gelindiği ve Mayıs ayında meclise geleceği konuşuluyordu. Memur ve memur Emeklilerin de haklarının iyileştirilmesini yanında bu düzenleme ile birlikte sözleşmeli personelin kadro hakkının da gündeme Geleceği tahmin ediliyor. Sözleşmeli personeller büyük beklenti içine girdi. Aynı zamanda sözleşmeli personellerin yıllık izin, görevde yükselme, ücret ve daim gibi haklarında da 3600 ek gösterge düzenlemesi ile iyileştirme yapılması bekleniyor. Peki, 3600 ek gösterge son durum ne? 3600 ek gösterge ile sözleşmeliye kadro çıkacak mı? 3600 ek göstergede sözleşmeli personele kadro var mı?

3600 ek gösterge son durum ne?

3600 ek gösterge konusunda çalışmalar hala devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde hükümet tarafından yapılan açıklamada düzenlemenin Mayıs ayında Meclis'e getirileceği belirtilmişti. Yani haziran ayında maaşlara zam yapılmadan önce 3600 ek gösterge konusu mecliste görüşülecek ve oylanacak. Kabul edilmesi durumunda da Haziran ayından itibaren geçerli olacak.

İş bankası banka hesabı olanlar için yeni duyuru! Nakit ihtiyacınıza anında çözüm gelecek! Hemen onaylanan ihtiyaç kredi İş bankası banka hesabı olanlar için yeni duyuru! Nakit ihtiyacınıza anında çözüm gelecek! Hemen onaylanan ihtiyaç kredi

3600 ek gösterge ile sözleşmeliye kadro çıkacak mı?

10 Mayıs tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda 3600 ek gösterge toplantısı gerçekleştirilecek bu toplantıda sözleşmeli personele yönelik yapılacak olan çalışmalar değerlendirilecek. Sözleşmeli personelin kadroya alınması geçtiğimiz yıl yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme gelmişti. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile birlikte hem memur ve memur emeklisinin hem de sözleşmeli personelin birçok konuda sorunu çözülmüş olacak. Şu anda kamuda görev yapan sözleşmeli personeller 657 sayılı devlet memurları kanununda devlet işleri memur eliyle yürütülür hükmü bulunması nedeniyle uzun yıllara dayanan tecrübeleri olsa bile imza yetkisi kullanamıyor. Yeni yapılacak düzenleme ile birlikte donanımlı ve tecrübeli sözleşmeli memurların imza yetkisinin de olması bekleniyor. Ayrıca şu anda sözleşmeli personeller görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavına da giremiyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi bütün bu sorunlara da çözüm olacak.

Son rötuşlar yapılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bildiğin Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada sözleşmeli personelin kadroya alınması için çalışmaların son aşamaya geldiğini duyurmuştu. Bakan Bilgin açıklamasının devamında sözleşmeli personelin durumunu isteğe bağlı düzenleyerek belli haklarını kavuşturarak çözmek istediklerini bildirmişti.