Daha çok TV 8 ekranlarında yayınlanan "MasterChef" adlı yemek yarışmasıyla geniş kitleler tarafından tanınmaya başlanan ünlü şef Somer Sivrioğlu Türk mutfağına dair önemli açıklamalar yaptı. Avustralya'da bir restoranın sahibi olan ve şef dünyasının tanı

TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE! TAYLAN MAHMUT ÇORTA SİYASET SAHNESİNDE!
Daha çok TV 8 ekranlarında yayınlanan "MasterChef" adlı yemek yarışmasıyla geniş kitleler tarafından tanınmaya başlanan ünlü şef Somer Sivrioğlu Türk mutfağına dair önemli açıklamalar yaptı. Avustralya'da bir restoranın sahibi olan ve şef dünyasının tanınan isimlerinden olan Sivrioğlu, Türk mutfağının dünyada ilk 3 sırada yer aldığına yönelik söylemlere karşı çıktı.


"Türk mutfağı ilk 10'a girmez"


Caner Özyurtlu'nun "Loş Sohbet" isimli YouTube programına katılan Sivrioğlu, Türk mutfağının dünyada ilk 10 içine bile alınmadığını belirtti. Bu durumu pazarlama hatalarına bağlayan ünlü şef, Türk mutfağının dünyada saygı gören bir yer edinemediğini kaydetti. Türk mutfağının ilk 3 içerisinde yer aldığı ifadelerinin Türk aşçılar tarafından ortaya atıldığını aktaran Sivrioğlu, bunun gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.


"Dünya mutfağı ve Türk mutfağı gibi ayrımlarla başka yerde karşılaşmadım"


Dünyadaki çeşitli ülkelerin mutfaklarının zaman zaman sıralamasının yapıldığını gördüğünün kaydeden Sivrioğlu, bu sıralamanın neye göre yapıldığını anlamadığını ifade etti. Türkiye'de bir "dünya mutfağı" ve "Türk mutfağı" ayrımının yapıldığını kaydeden Sivrioğlu, bunun gibi bir ayrımla hiçbir yerde karşılaşmadığını dile getirdi. Ünlü şef Sivrioğlu, bu tarz söylemlere "Mars mutfağı" esprisiyle cevap verdiğini aktardı. Bu ayrımın Türkiye'deki milliyetçilikten kaynaklanmış olabileceğine değinen Sivrioğlu, dünyanın birçok ülkesinin mutfağını öğrendiğini ve halen daha öğrenmeyi sürdürdüğünü ifade etti.