HDP Esenyurt ilçe başkanlığına asılan bazı terör örgütü afişlerinin ortaya çıkması üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşma yaptı. İçişleri Bakanı olarak HDP'nin Esenyurt içle başkanlığına çağrıda bulunduğunu kaydeden Soylu, bu posterlerin daha ne

Halkbank Borçları Olanları İlgilendiren Bir Duyuru Yaptı, 170.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek! Halkbank Borçları Olanları İlgilendiren Bir Duyuru Yaptı, 170.000 TL'ye Kadar Nakit Ödenecek!
HDP Esenyurt ilçe başkanlığına asılan bazı terör örgütü afişlerinin ortaya çıkması üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşma yaptı. İçişleri Bakanı olarak HDP'nin Esenyurt içle başkanlığına çağrıda bulunduğunu kaydeden Soylu, bu posterlerin daha ne kadar süre görmezden gelineceğini sordu. Terör örgütünün sözde liderinin fotoğrafının bir siyasi partinin ilçe başkanlığında asılıyor olmasının büyük bir utanç olduğunu kaydeden Bakan Soylu, terör sorununu çözmek istediğini söyleyenlerin bu görüntü karşısında sessiz kaldığını belirtti.


"Sınır içinde yok ettik, sınır dışında eğitim alıyorlar"


Terör örgütüne destek veren ABD ve bazı Avrupa ülkelerini eleştiren Bakan Soylu, PKK'nın Suriye'deki kolu olan terör örgütü YPG'nin "özgürlük savaşçısı" olarak lanse edildiğini hatırlattı. YPG'ye Suriye'nin kuzeyinde verilen desteği gördüklerini belirten Soylu, bu desteğin arkasında ABD ve Avrupa'nın olduğunu ifade etti. Suriye'de AB ve Avrupa ülkeleri tarafından terör kamplarının kurulduğunu aktaran Soylu, teröristlere verilen eğitimleri bildiklerini vurguladı.

"ABD ve Avrupa ülkeleri teröristleri eğitiyor"


Suriye'nin kuzeyindeki kamplarda eğitim alan yaklaşık 20 bin terörist olduğunu aktaran Soylu, ülke içinde terörü neredeyse bitirdiklerini hatırlattı. Bu mücadeleye rağmen ABD'nin ve Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin yanı başında teröristleri eğittiğini kaydeden Bakan Soylu, sınır dışında yaptıkları operasyonların bir sebebinin olduğunu söyledi.

Esenyurt'tan terör örgütüne katılım oranı yarı yarıya düştü!


CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun polislere ve hakimlere yönelik yaptığı "militan" suçlamasına değinen Soylu, HDP Esenyurt ilçe başkanlığına asılan terör örgütünün sözde liderine ait afişlere işaret etti.



Bu kişilerin HDP ilçe başkanlığındaki bu görüntülere neden ses çıkarmadığını sorguladığını belirten Bakan Soylu, "Aynı okullarda eğitim gördük, sizi nasıl kandırdılar?" diyerek isyan etti. İki yıl önce terör örgütüne en fazla katılımın olduğu ilçenin Esenyurt olduğunu belirlediklerini kaydeden Soylu, örgüte katılımın yüzde 53'e düştüğünü belirtti.