Maymun çiçeği virüsü son dakika İstanbul'da görüldü mü? Türkiye'de Maymun çiçeği var mı? İşte belirtileri doktora koşun... İstanbul'da maymun çiçeği virüsü telaşı yaşanıyor.  İstanbul Sultangazi'de bir eczaneye ellerindeki kabarıklıklar bağlamında ilaç almaya gelen yabancı uyruklu iki vatandaş maymun çiçeği şüphesi üzerine yetkili mercilere bildirildi. Şahıslar ambulansla hastaneye gönderir iken hastalığın olup olmadığına dair test yapıldı. Şahısların vücutlarındaki yaraların 'su çiçeği' nedeniyle oluşmuş olabileceği ihtimali var. 

Vakıfbank emeklilere maaşların 20 katına kadar kredi! Başvuru yaparak hemen alın! Vakıfbank emeklilere maaşların 20 katına kadar kredi! Başvuru yaparak hemen alın!

Maymun çiçeği virüsü son dakika İstanbul'da görüldü mü?

Bugün Maymun çiçeği virüsü İstanbul Sultangazi'de yaşandı. Ellerindeki yaralar ve su toplamlar nedeniyle eczaneye gelen yabancı uyruklu şahıslar sağlık kuruluşlarına bildirildi. 2 kişi eczaneden krem alarak çıktı. Polis ve sıhhat ekipleri, eczaneden çıkarak gelişen 2 şahıs ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üstünde durdurdu. 3 kişi ambulansla hastanede götürüldü. İki yabancı uyruklu, maymun çiçeği şüphesi ile karantinaya alındı.

Maymun çiçeği virüsü belirtileri nedir?

Hastalık, klinik olarak, ateş, halsizlik, süregelen kas ağrısı, deri döküntüleri ve büyümüş lenf bezleri ile kendini gösteriyor. 1980 yılında, aşı ile dünya genelinde ortadan kaldırılan çiçek hastalığı virüsüyle aynı aileden gelen bir DNA virüsüdür. Maymun çiçeği ile suçiçeği virüsünün döküntüleri birbirine benzer fakat vücuttaki yerleşimleri, hastalığın seyri birbirinden farklıdır. Çiçek virüsü aşı yardımıyla yıllardır görülmüyor. Maymun çiçeği virüsünde lenf bezlerinin şişmesi bu hastalığı başkalarından ayırıyor. Kuluçka dönemi, yani bulaştıktan sonra sendromların görülmeye başlama zamanı 7-14 gündür.

Döküntü ise ateşin başlamasından 1-3 gün sonra başlıyor. Döküntüler gövdeden çok yüzde, kollarda ve bacaklarda görülür. Lezyonlar, düz bir kızarıklık şeklinde başlayıp (makül), deriden kabarık duruma gelir (papül); sonrasında içleri suru sıvı ile dolarak “vezikül” manzarası alırlar. Veziküllerin içindeki suru sıvı sarımsı renkte bir sıvıya döner ve “püstüller” oluşur. Püstüller, kabuk bağlar ve kabukların düşmesiyle lezyonlar ortadan kalkar. Bu süreç, genelde 2-4 hafta sürer ve kendi kendine iyileşir.

KAYNAK: ilan365.net

Editör: Adem Kola